Στα επιτεύγματα που έχει καταγράψει η Εθνική Τράπεζα το 2023, αλλά και τις προοπτικές για ένα θετικό περιβάλλον για την οικονομία και τις τράπεζες, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς κατά τη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η τράπεζα, στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν οι χρηματοπιστωτικές καταστάσεις για το 2023 και η συνολική διαχείριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, μια απόφαση που ωστόσο τελεί υπό την έγκριση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Το μέρισμα αντιστοιχεί στο 30% των καθαρών κερδών της τράπεζας το 2023. Επίσης, η Γ.Σ. των μετόχων ανανέωσε τη θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας για μια ακόμη τριετία.

Εθνική Τράπεζα: Αισιοδοξία Μυλωνά για τα οικονομικά αποτελέσμα – Μέρισμα μετά από 16 χρόνια

Η Εθνική Τράπεζα γυρνά σελίδα

Στην ομιλία του, κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε οτι η Εθνική έχει ήδη γυρίσει σελίδα και πρωταγωνιστεί στην εξέλιξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Είμαστε υπερήφανοι, υπογράμμισε, για τη μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και τη σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Για τον Μετασχηματισμό της τράπεζας που είναι έργο ετών και διαπερνά οριζοντίως όλες τις δραστηριότητές της και την κουλτούρα της. Για την νέα της ταυτότητα, για την προσαρμογή της στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα λειτουργίας, για την τήρηση των κανόνων ESG, για την προσφορά της στην οικονομία και την κοινωνία. Για το γεγονός, πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης, ότι η Εθνική γίνεται ολοένα πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική, διατηρώντας τις παραδοσιακές της αξίες που την καθοδηγούν από το 1841.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το 2023 ήταν έτος ορόσημο για την Εθνική Τράπεζα, με έμπρακτη και ευρεία αναγνώριση της προσπάθειας των τελευταίων 5 ετών, ειδικότερα από τους μετόχους, από τους επόπτες, από τους αξιολογικούς οίκους, από τους πελάτες αλλά και από την ευρύτερη κοινωνία.

Για τα επόμενα χρόνια ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το μακροοικονομικό και πολιτικό περιβάλλον προβλέπεται να είναι σταθερό και ευνοϊκό για τη χώρα με υγιή ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, θα υπάρξει ισχυρή ζήτηση δανεισμού, με αιχμή του δόρατος τις επιχειρηματικές επενδύσεις. Σε αυτό το θετικό περιβάλλον, πρόσθεσε, ενισχύεται και η ζήτηση δανείων από ιδιώτες, ειδικά στο χώρο των στεγαστικών δανείων. Κλείνοντας ο κ. Μυλωνάς την ομιλία του, επισήμανε ότι ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η επιβράβευση της εμπιστοσύνης των μετόχων της και προφανώς να είναι η τράπεζα πρώτη επιλογής των πελατών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο το deal Alhpabet Education – ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Επιχειρήσεις |

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το deal Alhpabet Education - ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκτιμά ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές

Alter Ego Media: Το νέο MEGATV.COM είναι στον «αέρα» με μια νέα εμπειρία streaming
Επιχειρήσεις |

Alter Ego Media: Το νέο MEGATV.COM είναι στον «αέρα» με μια νέα εμπειρία streaming

Το νέο site έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές του σύγχρονου UX design, προσφέροντας μία δυναμική, φιλική εμπειρία στον χρήστη, μέσα από ένα περιβάλλον που δίνει έμφαση στο οπτικό περιεχόμενο

Premia: Στα σκαριά ΑΜΚ έως 40 εκατ. ευρώ μέσα στο 2025– Στόχος χαρτοφυλάκιο αξίας 1 δισ. την επόμενη 5ετία
Επιχειρήσεις |

Προς ΑΜΚ έως 40 εκατ. η Premia– Σχέδια για φοιτητικές εστίες σε Ρόδο, Βόλο και Λάρισα

Τα σχέδια και τη στρατηγική ανάπτυξης της Premia παρουσίασε η διοικητική ομάδα της Premia στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ποιες εξαγορές δρομολογούνται, ποια project είναι προτεραιότητα