Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε ότι θα ζητήσει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην start-up xAI της τεχνητής νοημοσύνης, περιπλέκοντας δυνητικά περαιτέρω το δίκτυο εταιρειών τεχνολογίας του δισεκατομμυριούχου.

Την Τρίτη, ο Μασκ δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο μέσο κοινωνικής του δικτύωσης X (πρώην Twitter) ρωτώντας αν «θα έπρεπε η Tesla να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στο @xAI, υποθέτοντας ότι η αποτίμηση καθορίζεται από πολλούς αξιόπιστους εξωτερικούς επενδυτές; (Χρειάζεται έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και ψήφος μετόχων, οπότε αυτό είναι μόνο για να δοκιμάσουμε τα νερά (σ.σ. να τσεκάρουμε την τάση)».

Την Πέμπτη, με το 67,9 τοις εκατό από τις 958.086 ψήφους υπέρ, απάντησε «Φαίνεται ότι το κοινό είναι υπέρ. Θα συζητήσουμε με το διοικητικό συμβούλιο της Tesla.”

Τα κέρδη της Tesla

Κατά 45% υποχώρησαν τα κέρδη της Tesla του Ίλον Μασκ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο αντιμετώπισε χαμηλότερες πωλήσεις, εκτίναξη του κόστους από τις απολύσεις εργαζομένων και ολοένα και μεγαλύτερες επενδύσεις στην υποδομή τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Ο Ίλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla, χρησιμοποίησε επίσης την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της εταιρείας την Τρίτη για να αναβάλει επίσημα την προγραμματισμένη παρουσίαση των πρώτων «ρομποταξί» της Tesla – ενός στόλου αυτοκινούμενων ταξί.

Το σχέδιο του Ίλον Μασκ

Παρά τη δίμηνη καθυστέρηση από τον Αύγουστο στον Οκτώβριο, ο Μασκ υποστήριξε ότι το σχέδιο για τη μετατροπή όλων των οχημάτων της Tesla σε έναν «γιγαντιαίο αυτόνομο στόλο» θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας μέχρι και τα 5 τρισ. δολάρια – περίπου έξι φορές την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία.

Τα καθαρά κέρδη της Tesla για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,47 δισ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών που τοποθετούσε τον πήχη στο 1,9 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της υποχώρησαν πάνω από 8% στις μεταγενέστερες ώρες διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Γκάζι» στο Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ
Τεχνολογία |

«Γκάζι» από Παπαστεργίου για τα 235 εκατ. του «Smart Cities» στους δήμους

Την πρόθεση της κυβέρνησης να «τρέξει» ταχύτερα το πρόγραμμα «Smart Cities» των ΟΤΑ τόνισαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος