Ανέκαμψαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με αρκετούς αγοραστές να βρίσκουν ευκαιρία μετά το sell-off της Πέμπτης που οδήγησε αρκετούς τίτλους στην περιοχή στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και μήνες.

Πληθωρισμός Ιαπωνίας

Επίσης, σήμερα οι traders αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, που θεωρείται ευρέως ως κορυφαίος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Ο συνολικός πληθωρισμός του Τόκιο επιβραδύνθηκε ελαφρά στο 2,2% τον Ιούλιο από 2,3% τον Μάιο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός του – που αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Nikkei

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,25%.

Η παραγωγός chip, Renesas Electronics, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας μάλιστα με απώλειες άνω του 6%. Η νέα πτώση έφερε την τιμή της μετοχής της στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Η Renesas ανακοίνωσε πτώση 29% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη Nikkei να αναφέρει ότι ο πρόεδρος Hidetoshi Shibata παραδέχτηκε ότι η εταιρεία «εκτίμησε λάθος τη ζήτηση για βιομηχανικό εξοπλισμό».

Απώλειες και στον κλάδο των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη Nissan να χάνει 3,92% μετά την ανακοίνωση των θλιβερών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 99% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 72,9%.

Επίσης, το Reuters ανέφερε ότι η Honda θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα και θα σταματήσει την παραγωγή σε άλλο εργοστάσιο, σκοπεύοντας να αρχίσει να παράγει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Οι μετοχές της Honda κέρδισαν 0,91% σήμερα.

Αλλες αγορές

Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Taiwan Weighted σημείωσε βουτιά 3,33%, καθώς επανήλθε μετά από δύο ημέρες αργίας λόγω τυφώνα. Οι δεικτοβαρείς Heavyweights Hon Hai Precision Industry — γνωστή ως Foxconn διεθνώς — και Taiwan Semiconductor Manufacturing Company έχασαν 4,71% και 5,52% αντίστοιχα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,62%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε σταθεροποιητικά. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,92%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,17%, ενώ ο ηπειρωτικής Κίνας CSI 300 έκλεισε επίσης σταθεροποιητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο