Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς επηρεάζονται κυρίως από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρείες.

Οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,47% στις 8.224 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,29% στις 18.245 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 7.443 μονάδες.

Τίτλοι

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η γερμανική Mercedes Benz, η οποία υποχωρεί κατά 2% μετά την αλλαγή της πρόβλεψης του ετήσιου περιθωρίου κέρδους. Επίσης, το β’ 3μηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 15,9% σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα 3 δις.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από τα τελευταία αποτελέσματα στον κλάδο που δεν ικανοποίησαν, όπως εκείνα της Stellantis, η οποία ανέφερε μείωση 48% στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου λόγω των ασθενέστερων πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Περιμένοντας την BoE

Την ίδια ώρα, επικρατεί ανησυχία για την εικαζόμενη πρώτη μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2020 την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι βασικοί φορείς χάραξης πολιτικής δεν έχουν μιλήσει δημόσια για περισσότερο από δύο μήνες λόγω των κανόνων στο πλαίσιο των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν εάν οι πρόσφατες υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές υπηρεσιών είναι αρκετές για να αποτρέψουν την μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα από το υψηλό 16ετίας στο 5,25%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων δείχνουν πιθανότητα 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% την 1η Αυγούστου. Και ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters εξακολουθούν να αναμένουν μείωση, πολλοί δεν θα εκπλαγούν αν η BoE κρατήσει στάση αναμονής μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο