
Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς επηρεάζονται κυρίως από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρείες.
Οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,47% στις 8.224 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,29% στις 18.245 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 7.443 μονάδες.
Τίτλοι
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η γερμανική Mercedes Benz, η οποία υποχωρεί κατά 2% μετά την αλλαγή της πρόβλεψης του ετήσιου περιθωρίου κέρδους. Επίσης, το β’ 3μηνο του έτους, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 15,9% σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα 3 δις.
Τα στοιχεία έρχονται μετά από τα τελευταία αποτελέσματα στον κλάδο που δεν ικανοποίησαν, όπως εκείνα της Stellantis, η οποία ανέφερε μείωση 48% στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου λόγω των ασθενέστερων πωλήσεων στις ΗΠΑ.
Περιμένοντας την BoE
Την ίδια ώρα, επικρατεί ανησυχία για την εικαζόμενη πρώτη μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2020 την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι βασικοί φορείς χάραξης πολιτικής δεν έχουν μιλήσει δημόσια για περισσότερο από δύο μήνες λόγω των κανόνων στο πλαίσιο των εκλογών της 4ης Ιουλίου.
Οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν εάν οι πρόσφατες υψηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές υπηρεσιών είναι αρκετές για να αποτρέψουν την μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα από το υψηλό 16ετίας στο 5,25%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων δείχνουν πιθανότητα 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% την 1η Αυγούστου. Και ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters εξακολουθούν να αναμένουν μείωση, πολλοί δεν θα εκπλαγούν αν η BoE κρατήσει στάση αναμονής μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.


Latest News

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Οι 12 μετοχές που δεν «φοβήθηκαν» τους δασμούς Τραμπ
Ποιες μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε πτωτικές λόγω δασμών συνεδριάσεις της Wall Street

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Οπισθοχωρούν οι ευρωαγορές, εν αναμονή του Τραμπ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,58%

Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα στις αγορές της Ασίας
Ενώ οι αγορές είναι πιθανό να είναι ασταθείς βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές της UBS αναμένουν ότι η ροή των ειδήσεων θα γίνει «πιο θετική» προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Μεγαλώνει η φρενίτιδα για τον χρυσό - Φλερτάρει με νέα υψηλά στα 3.300 δολάρια
Μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, η πιθανή αύξηση του πληθωρισμού και οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο χρυσός να φτάσει τα 3.300 δολάρια

Ανοδικό γύρισμα για S&P 500 - Αναμένει την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ η Wall Street
Η Wall Street παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δασμολογικών πολιτικών της νέας κυβέρνησης

Στο πράσινο οι ευρωαγορές - Παραμένουν οι ανησυχίες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,08% και έκλεισε στις 439,66 μονάδες

Επιμένει ανοδικά και με νέο ρεκόρ ο χρυσός
Οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αβεβαιότητας για τους δασμούς Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον