Θετικά κινείται σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας να βρει και πάλι τον βηματισμό της μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, έχοντας στηρίξεις κυρίως από τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούνιο.

Wall Street: Κέρδη για τον Dow Jones, νευρικότητα για S&P 500 και Nasdaq

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,07% στις 40.361 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 5.438 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,61% στις 17.285 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο κατασκευαστής ιατρικών συσκευών Dexcom σημειώνει βουτιά περίπου 38% μετά την έκδοση απογοητευτικής καθοδήγησης για ολόκληρο το έτος.

Από την άλλη, η εταιρεία υποδημάτων Deckers ανέφερε οικονομικά κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 10%.

Η αγορά αξιολογεί το γεγονός ότι οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) κατέγραψαν μηνιαία άνοδο 0,3% ή 57,6 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2% ή 50,4 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Ο δείκτης τιμών PCE αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,5% σε ετήσια. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια βάση.

«Η αστάθεια επανήλθε δριμύτερη αυτή την εβδομάδα, καθώς η πίεση των πωλήσεων στον χώρο των τεχνολογικών megacaps παρέσυρε την ευρύτερη αγορά», σχολίασε ο επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής της LPL Financial Adam Turnquist, προσθέτοντας ότι οι υπεραγορασμένες συνθήκες συνέβαλαν επίσης στην πρόσφατη αδυναμία. “Η αδυναμία αντιστάθμισης σε αυτά τα ονόματα αποτελεί πρόκληση για την υπόλοιπη αγορά”, ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οικονομολόγοι της Bank of America αναμένουν ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο πολιτικής της τον Ιούλιο, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού έχει επιβεβαιωθεί.

Η Fed είναι αισιόδοξη για την πιθανότητα βραχυπρόθεσμων μειώσεων των επιτοκίων, αλλά είναι απίθανο να σηματοδοτήσει ότι μια μείωση του Σεπτεμβρίου είναι μια «σίγουρη», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της BofA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street