Αδύναμο εμφανίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις, αλλά και χαμηλό τζίρο, χωρίς να μπορεί να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση μετά από τρεις ημέρες στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 1.464,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.563,49 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,27% στις 1.296,57 μονάδες.

Αναζητείται καταλύτης

Μπορεί το διεθνές κλίμα να έχει αποκατασταθεί μετά τις μεγάλες αναταράξεις στα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο η αγορά δεν μπορεί να διαφύγει ανοδικά και να ανακτήσει τα τοπικά υψηλά που κατέκτησε τη Δευτέρα. Το μήνυμα που έδωσε χθες με τη διατήρηση της στήριξης των 1.460 μονάδων στο κλείσιμο είναι εν τέλει αδύναμο, με την αγορά να προσπαθεί και σήμερα να κρατήσει τα επίπεδα, ενώ οι πιέσεις από τους βραχυπρόθεσμους είναι διόλου αμελητέες.

Η αγορά έχει μπει άλλωστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου με τους βραχυπρόθεσμους να κινούν τα νήματά της και να προκαλούν αναταράξεις. Μια εικόνα που θα συνεχιστεί, όπως όλα δείχνουν, και τον Αύγουστο, με τις αποκοπές μερισμάτων να τρέφουν επί της ουσίας αυτές τις κινήσεις. Κινήσεις που μεγεθύνονται, ως προς την επίδρασή τους, σε ένα περιβάλλον χαμηλών συναλλαγών.

Στο θετικό σενάριο, εάν δεν εμφανιστεί ένας ισχυρός καταλύτης, είναι η αγορά να μπει σε μία ακόμη περίοδο συσσώρευσης, ώστε να ενισχύσει την παραμονή της πάνω από τις 1.450 μονάδες. Επίσης, ο FTSE 24 δεν πρέπει να χάσει τις 3.534 μονάδες, αλλά και την κύρια στήριξή του στις 3.500 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός να ανακτήσει τη ζώνη των 1.300-1.305 μονάδων, αν δεν θέλει σύντομα να δοκιμάσει τις 1.284 ή τις 1.267 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Λάμδα και Aegean σημειώνουν κέρδη 1,51% και 1,40% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΔΑΑ, Cenergy, ΔΕΗ, Motor Oil, Eurobank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Coca Cola.

Στον αντίποδα, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ χάνουν 1,16% και 1,04% αντίστοιχα, με την πρώτη να έχει αποκοπή μερίσματος σήμερα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Εθνική, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο