Τάσεις σταθεροποίησης σε θετικά εδάφη δείχνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκει κάποιες στηρίξεις από τον κλάδο της ενέργειας, προκειμένου να ξεπεράσει τις αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,33% στις 1.468,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 38,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.572,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,45% στις 1.294,17 μονάδες.

Συνεχίζεται το stock picking στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο τραπεζικός κλάδος αποδεικνύεται βαρίδι και σήμερα για την αγορά, με την αποκοπή μερίσματος στην Alpha Bank να επιδρά αρνητικά. Ωστόσο, οι βοήθειες που παίρνει από τον Μυτιληναίο και τη ΔΕΗ είναι σημαντικές, με τους επενδυτές να αντιδρούν ετεροχρονισμένα στις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν θα έχουν τις επιπτώσεις που αρχικά υπολογίστηκαν.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που δρα περισσότερο υποστηρικτικά είναι ότι ο γενικός δείκτης εμφανίζει αντοχές στη ζώνη των 1.460 μονάδων, οι οποίες αν και απειλήθηκαν χτες, ανακτήθηκαν ενδοσυνεδριακά και όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνονται και στο κλείσιμο της εβδομάδας. Και όσο η αγορά παραμένει πάνω από αυτό το επίπεδο τόσο παραμένουν σε ισχύ οι πιθανότητες αργά ή γρήγορα να δοκιμάσει μια κίνηση προς τα «βόρεια».

Αρκεί βέβαια διεθνώς να μην υπάρξουν άλλες αναταράξεις από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ή τη Δευτέρα που είναι η σειρά της Εθνικής για το μέρισμα να μην δεχτεί σημαντικές πιέσεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο η αγορά παραμένει στα… ρηχά των συναλλακτικών υδάτων, ακόμη και μικρές κινήσεις μπορούν να παράσχουν τις στηρίξεις που χρειάζεται, όπως βέβαια και αντίστροφα να χαθούν τα επίπεδα που επιβεβαιώθηκαν αυτές τις ημέρες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΔΑΑ, Jumbo, Aegean και Λάμδα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Autohellas, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank χάνει 1,64%, με τις Cenergy, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο