Η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) του Ίλον Μασκ προκαλεί για άλλη μια φορά σάλο στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αφαιρώντας τα emoji κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αντέδρασε γρήγορα στην είδηση, με πολλούς υποστηρικτές του κλάδου να εκφράζουν τη λύπη τους για τα emoji που λείπουν και κάποιοι ξεκίνησαν ήδη την εκστρατεία για την επαναφορά τους, κατηγορώντας ανοικτά τον Μασκ.

«Η ελευθερία και η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδεις λόγοι που πολλοί από εμάς ασπάστηκαν το Bitcoin. Αν και φαινομενικά μικρό, το emoji του Bitcoin αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ιδέα, σαν το σύμβολο της Ειρήνης, που έπαιξε ρόλο στον τερματισμό των πολέμων», δήλωσε στην Cointelegraph η Eleonor Genova, επικεφαλής επικοινωνίας στη Nexo.

Σύμφωνα με τη Genova, υπάρχει «επείγουσα ανάγκη για ένα ανεξάρτητο, παγκόσμιο ψηφιακό σύμβολο» και αυτή η ευθύνη ανήκει πλέον στο Unicode. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πολλά emoji που σχετίζονται με χρήματα και δολάρια, ενώ δεν υπάρχει κανένα για μια κοινότητα που έχει αντιμετωπίσει «χρόνια ελέγχου και ωστόσο κατάφερε να μεταμορφώσει την παγκόσμια οικονομία μέσα σε μόλις 15 χρόνια».

«Το Bitcoin δεν είναι απλώς ένα περιουσιακό στοιχείο, είναι μια επανάσταση που αξίζει να αναγνωριστεί», δήλωσε η Genova.

Το  παιχνίδι του Ίλον Μασκ με τα emoji

Ο συνιδρυτής του X, Jack Dorsey ήταν αυτός που έκανε επίσημα το ντεμπούτο του emoji Bitcoin τον Φεβρουάριο του 2020. Εκείνη την εποχή, το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 10.000 $, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η χρονική στιγμή της απόφασης έχει προβληματίσει ορισμένους παρατηρητές, καθώς συνέβη ακριβώς τη στιγμή που ξεκίνησε το συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Στο συνέδριο θα παραστούν μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ, που αυτοαποκαλείται ως υποψήφιος υπέρ των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος θα μιλήσει στις 27 Ιουλίου.

Πριν αφαιρέσει τα emoji κρυπτονομισμάτων από το X, ο Μασκ πρόσθεσε ένα αποκλειστικό emoji για το memecoin με θέμα τον Τραμπ, MAGA (TRUMP), στις 18 Ιουλίου.

Το emoji MAGA αφαιρέθηκε επίσης από το X.

Το emoji παρουσίαζε τον πρώην πρόεδρο με τη γροθιά του υψωμένη στον αέρα, αφού επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στην Πενσυλβάνια στα μέσα Ιουλίου. Ο Μασκ μοιράστηκε μια φωτογραφία λίγο μετά τον πυροβολισμό και δήλωσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» τον Τραμπ ως υποψήφιο για την προεδρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News