Στη διάθεση , περίπου 50.000 υπάλληλων της , έθεσε η JP Morgan ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που σχεδιάστηκε από την τράπεζα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Μάλιστα υποστηρίζει  ότι η δική της έκδοση του ChatGPT του OpenAI μπορεί να κάνει τη δουλειά ενός ερευνητή αναλυτή.

JPMorgan: Χιλιάδες θέσεις εργασίας εστιασμένες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η αμερικανική τράπεζα έδωσε στους υπαλλήλους του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας πρόσβαση σε μια μεγάλη πλατφόρμα γλωσσικού μοντέλου που η τράπεζα αποκαλεί LLM Suite, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είδαν οι Financial Times.

Τα στελέχη είπαν στο προσωπικό, ότι το LLM Suite (μεγαλο γλωσσικό μοντέλο) μπορεί να τους βοηθήσει με τη συγγραφή, τη δημιουργία ιδεών και τη σύνοψη εγγράφων μέσω της πρόσβασης σε μοντέλα τρίτων.

«Σκεφτείτε το LLM Suite ως έναν αναλυτή έρευνας που μπορεί να προσφέρει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για ένα θέμα», είπε το σημείωμα στους υπαλλήλους. Υπεγράφη από τη Mary Erdoes, επικεφαλής της επιχείρησης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της JPMorgan στο σημείωμα, την Teresa Heitsenrether, επικεφαλής δεδομένων και αναλύσεων της τράπεζας και τον Mike Urciuoli, επικεφαλής πληροφοριών της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας.

Το περιέγραψαν ως “προϊόν παρόμοιο με το ChatGPT” που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για “παραγωγικότητα γενικού σκοπού” για να συμπληρώσει τις άλλες εφαρμογές του που χειρίζονται ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες που ονομάζονται Connect Coach και SpectrumGPT.

Η JPMorgan άρχισε να εισάγει το LLM Suite νωρίτερα αυτό το έτος και περίπου 50.000 εργαζόμενοι, ή περίπου το 15 τοις εκατό του προσωπικού της, έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτό, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πόσους ερευνητές αναλυτές απασχολεί.

Η διάθεση, η οποία δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, είναι μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις χρήσης LLM στη Wall Street. Η Morgan Stanley συνεργάστηκε με την OpenAI για τη χρήση προϊόντων για την επιχειρηματική της διαχείριση περιουσίας.

Δεν είναι γνωστό εάν το LLM Suite έχει αντιμετωπίσει παρόμοιους αγώνες με άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν πιαστεί να «παραισθάνονται» ή να δηλώνουν εσφαλμένες ιδέες ως γεγονότα.

Τι λέει ο Jamie Dimon

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, είπε στους επενδυτές τον Μάιο ότι η τεχνητή νοημοσύνη «θα αλλάξει κάθε δουλειά».

«Μπορεί να καταργήσει κάποιες θέσεις εργασίας. Κάποια από αυτά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας», είπε ο Dimon. «Αλλά δεν μπορείτε να οραματιστείτε μια εφαρμογή, μια βάση δεδομένων ή μια δουλειά όπου δεν πρόκειται να βοηθήσει, να βοηθήσει ή να υποστηρίξει».

Ο πρόεδρος της JPMorgan, Daniel Pinto, είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η αξία από την τεχνολογία AI που χρησιμοποιεί ήδη η τράπεζα είναι περίπου 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα ανέπτυξε εσωτερικά μια ιδιόκτητη πλατφόρμα LLM, επειδή το προσωπικό της δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί chatbot τεχνητής νοημοσύνης καταναλωτών — όπως το Anthropic’s Claude, το OpenAI’s GPT ή το Gemini της Google — για εργασιακούς σκοπούς.

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών λειτουργούν σύμφωνα με αυστηρούς κανονισμούς για να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα πελατών δεν εγκαταλείπουν τους δικούς τους ασφαλείς διακομιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή