Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Ρηντ Χόφμαν (Reid Hoffman), εκφράζει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και το κάνει έμπρακτα ενισχυοντας οικονομικά την καμπάνια της.

Ο Ρ.Χόφμαν, ο οποίος έχει δωρίσει 7 εκατομμύρια δολάρια στην ανεξάρτητη επιτροπή (super PAC) υπερ του Μπάιντεν , είπε στο CNN ότι «διπλασιάζει» τις προσπάθειες για να στηρίξει την εκστρατεία και έχει «μεγάλη ελπίδα» ότι η Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κάμαλα Χάρις: Η καυτή πατάτα της οικονομίας και η… κόντρα με τον Πάουελ

Ωστόσο, o δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι εάν η K.Χάρις κερδίσει τον Νοέμβριο, θα έπρεπε να εγκαταστήσει έναν νέο επικεφαλής στη θέση της προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Λίνα Καν (Lina Khan).

«Η Λίνα Καν είναι… ένα άτομο που δεν βοηθά την Αμερική», είπε ο Χόφμαν στο CNN στην πρώτη του συνέντευξη στην κάμερα από τότε που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε ως υποτιθέμενος υποψήφιος των Δημοκρατικών. «Ελπίζω ότι ο Αντιπρόεδρος Χάρις θα την αντικαθιστούσε».

Ο Ρ.Χόφμαν, ο οποίος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, μιας εταιρείας που έχει έλθει σε σύγκρουση με την Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), είπε ότι η Λίνα Καν λειτουργεί «εκτός του πεδίου εφαρμογής» της δουλειάς της στην FTC.

«Η αντιμονοπωλιακή πολιτική είναι μια χαρά… Η διεξαγωγή πολέμου δεν είναι», είπε ο Χόφμαν.

Αντιδράσεις

Ο Μπέρνι Σάντερς μια εμβληματική προσωπικότητα των Δημοκρατικών και στον παρελθόν υποψήφιος,  κατακρίνει την «αλαζονεία» του Ρ.Χόφμαν.

Η Λ.Κάν έχει κερδίσει επαίνους από πολλούς προοδευτικούς, αντιμετωπίζοντας μεγάλες εταιρείες, από τις Big Oil μέχρι τις Big Tech, σημειώνει το CNN.

Σημειώνοντας τα 7 εκατομμύρια δολάρια που δώρισε ο Χόφμαν στο Future Forward PAC, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς κατέκρουσε την «αλαζονεία του Ρ. Χόφμαν» και επαίνεσε την Λ. Χαν ως έναν από τους καλύτερους διορισμένους απο τον πρόεδρο Μπάιντεν και ως τον καλύτερο πρόεδρο της FTC για «πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Οι δισεκατομμυριούχοι δεν πρέπει να λένε στους υποψηφίους ποιος να συνεχίσει ή όχι», είπε ο ανεξάρτητος από το Βερμόντ στο CNN σε μια τηλεφωνική συνέντευξη την Πέμπτη. «Αυτό με απασχολεί γιατί η Λίνα Καν κάνει εξαιρετική δουλειά και ελπίζω και περίμενα ότι η αντιπρόεδρος , αν κερδίσει, θα την κρατήσει».

Μια άλλη προοδευτική, η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν, είπε στο CNN ότι η Χαν έκανε «εξαιρετική δουλειά» και «θα πρέπει φυσικά να συνεχίσει τη δουλειά της μειώνοντας το κόστος, προστατεύοντας τους εργαζόμενους και υποστηρίζοντας τους επιχειρηματίες».

Ακόμη και μερικοί Ρεπουμπλικάνοι είναι μαζί με τον Khan.

Ο γερουσιαστής του Οχάιο JD Vance, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανων για αντιπρόεδρος, είναι θαυμαστής της. Τον Φεβρουάριο, ο Τζ. Βανς είπε ότι η Λ.Χαν είναι «ένας από τους λίγους ανθρώπους στην κυβέρνηση Μπάιντεν που νομίζω ότι κάνει πολύ καλή δουλειά».

Εκστρατεία Χάρις: Καμία συζήτηση για την αντικατάσταση της Λ.Χαν

Ο συνιδρυτής του LinkedIn Ρ. Χόφμαν είπε στο CNN ότι «σίγουρα» δεν ώθησε άμεσα την Κάμαλα Χάρις να αντικαταστήσει την Λ.Χαν. «Βρίσκω διασκεδαστικό το γεγονός ότι είναι το συγκεκριμένο άτομο που υποστηρίζει ο Τζ. Βανς», πρόσθεσε.

Ένας συνεργάτης της εκστρατείας της Κ. Χάρις είπε στο CNN ότι δεν έχει γίνει «καμία πολιτική συζήτηση» για την αντικατάσταση της Λ.Χαν αυτή τη στιγμή.

Ο Ρ.Χόφμαν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, μιας εταιρείας που έχει συγκρουστεί με την FTC υπό την ηγεσία της Λ. Χαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FTC προσπάθησε επίσης – και απέτυχε –  να εμποδίσει την εξαγορά αξιας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών «Call of Duty», Activision Blizzard.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου Ντάγκλας Φάραρ (Douglas Farrar) είπε στο CNN σε δήλωση την Τετάρτη ότι η Λ.Κάν Khan έχει «τιμή να υπηρετεί στην κυβέρνηση Μπάιντεν – Χάρις, όπου έχει προστατεύσει τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες από την παράνομη συμπεριφορά και την εταιρική κακοποίηση».

Η Κ.Χάρις είναι περισσότερο υπέρ των επιχειρήσεων από τον Τραμπ;

Πέρα από τα αντιμονοπωλιακά θέματα, ο Ρ.Χόφμαν επαίνεσε την υποψήφια των Δημοκρατικών για τα οικονομικά θέματα.

«Ο Τραμπ θέλει δασμούς, κάτι που είναι κατά των επιχειρήσεων. Ξέρετε, καθιστούν αυτές τις εκλογές πράγματι πολύ περίεργες, γιατί νομίζω ότι στην πραγματικότητα η Αντιπρόεδρος Χάρις είναι πολύ πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις από τον Τραμπ», είπε ο Ρ.Χόφμαν στο CNN.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή