Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προ των πυλών. Το Παρίσι ετοιμάζεται να υποδεχθεί το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός όταν η δεύτερη πόλη (μετά το Λονδίνο) που φιλοξενεί τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά. Πρόκειται για τους έκτους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η Γαλλία, με τη μόνη χώρα που έχει διοργανώσει περισσότερους να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενδιαφέρον γεγονός και είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται 100 χρόνια μετά την πρώτη χειμερινή Ολυμπιάδα που έγινε στο Σαμονί της Γαλλίας το 1924.

Γυρνάνε την πλάτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Πάνω από 250.000 απούλητα εισιτήρια

Ξεκινώντας σήμερα, με την τελετή έναρξης να αναμένεται όπως πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για 16 ημέρες οι καλύτεροι αθλητές παγκοσμίως θα διαγωνιστούν σε 32 αθλήματα και 329 χρυσά μετάλλια.

Τη σημαία της Γαλλίας θα σηκώσουν οι αθλητές Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν (δισκοβόλος) και Φλοράν Μανοντού (κολύμβηση). Ένας ακόμα Γάλλος αθλητής κολύμβησης, ο Λεόν Μαρσάλ, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Φελπς στα 400 μέτρα μεικτής ατομικής κολύμβησης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσο αναμένεται να είναι το κόστος τους

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αναμένεται να φτάσει τα 8,7 δισ. ευρώ, ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσό για τη διοργάνωση των αγώνων, καθώς η χώρα θα εκμεταλλευτεί τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις και οι εκδηλώσεις για τους Αγώνες θα εξαπλωθούν σε όλη τη Γαλλία. Για τις διοργανώσεις των αγώνων είθισται τα έξοδα να είναι υψηλά, διότι υπάρχει και ο παράγοντας της κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αγώνων.

Οι αθλητές θα διεκδικήσουν 329 μετάλλια, τα οποία όμως θα έχουν και μια μικρή έκπληξη. Τα κατασκευασμένα από τον γαλλικό Chaumet μετάλλια θα περιέχουν και ένα μικρό κομμάτι μέταλλο από τον Πύργο του Άιφελ.

Ιστορικά, οι ΗΠΑ είναι οι χώρες με τα περισσότερα, φτάνοντας τα 2.629 με τη μόνη χώρα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000 να είναι η ΕΣΣΔ. Η Ελλάδα παρά το μικρό πληθυσμιακό της μέγεθος έχει λάβει έως σήμερα 121.

Ξένοι αθλητές που αξίζει να παρακολουθήσετε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πέρα από την ελληνική αποστολή η οποία θα απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τους Λευτέρη Πετρούνια, Μίλτο Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλή, Άννα Κορακάκη, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κατερίνα Στεφανίδη, υπάρχουν και πολλοί αθλητές χωρών του εξωτερικού με ονόματα τα οποία θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των αγώνων.

Στις ΗΠΑ η Σα΄Κάρι Ρίτσαρντσον αναμένεται από πολλούς να είναι η πρώτη Αμερικανίδα που θα κερδίσει που κερδίζει χρυσό τα 100μ. μετά το 1996, ενώ μεγάλο όνομα με πολλές προσδοκίες για τις ΗΠΑ είναι η Σιμόν Μπάιλς.

Ο θρυλικός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ μπορεί να παίξει στους Ολυμπιακούς το τελευταίο του τουρνουά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εμφάνιση στην ίδια ομάδα με τον Αλκαράζ στο διπλό.

Σε ένα πιο… νεοφερμένο άθλημα στις τάξεις των Ολυμπιακών Αγώνων, το break dance, η 17χρονη Ντομίνικα Μπάνεβιτς, η οποία έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια σε ηλικία 16 ετών, κάνει ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς στοχεύοντας για το χρυσό μετάλλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή