Μειοψηφικό μερίδιο στην επενδυτική εταιρεία Tennor του Λαρς Βίντχορστ (Lars Windhorst) συμφώνησε να αναλάβει ο Νατ Ρόθτσαϊλντ (Nathaniel Rothschild ), γνωστός στην ελληνική πραγματικότητα από την έντονη αντίδρασή του στο λεγόμενο «Kassiopi Project», το οποίο αφορούσε στην τουριστική αξιοποίηση έκτασης 490 στρεμμάτων στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, ο Ρόθτσαϊλντ ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος σε ένα πάρτι στα πολυτελή γραφεία της Tennor στο Mayfair του Λονδίνου χθες το βράδυ, όπου ανακοινώθηκε ότι σχεδιάζει να γίνει «εκτελεστικός πρόεδρος» της ομάδας Windhorst’s Tennor και να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία επενδύσεων.

«Θα αφιερώσω όλον τον χρόνο μου σε αυτήν την προσπάθεια», είπε ο Ρόθτσαϊλντ στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Δεν έχω δει ποτέ κανέναν που δουλεύει τόσο σκληρά όσο ο Λαρς, είναι πολύ αξιοσημείωτο».

Το παιδί θαύμα της Γερμανίας και ο Ρόθτσαϊλντ

Ο Βίντχορστ έγινε γνωστός για πρώτη φορά ενώ ήταν έφηβος τη δεκαετία του 1990, όταν ο τότε Γερμανός καγκελάριος Helmut Kohl τον χαρακτήρισε ως επιχειρηματικό «wunderkind» (παιδί θαύμα), αλλά η επιχειρηματική του καριέρα από τότε μαστίζεται από σκάνδαλα.

Δύσκολα προς πώληση ομόλογα και μετοχές που συνδέονται με τον Γερμανό χρηματοδότη βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός μη ρευστοποιημένου επενδυτικού σκανδάλου στην H2O Asset Management, η οποία πέρυσι έλαβε πρόστιμο ρεκόρ από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και της οποίας ο συνιδρυτής Bruno Crastes αποβλήθηκε από τη διαχείριση κεφαλαίων για πέντε χρόνια.

Το «παιδί – θαύμα» Λαρς Βίνχορστ

Η Tennor επιβεβαίωσε την προτεινόμενη σχέση με τον Ρόθτσαϊλντ σε μια δήλωση στους FT, η οποία αναφέρει ότι ο Ρόθτσαϊλντ βρίσκεται «στη διαδικασία οριστικοποίησης» της συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Βίντχορστ είπε ότι «χαίρεται που ο Νατ γίνεται πρόεδρος», ενώ ο Μάρτιν Γκίλμπερτ της City, πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου της Tennor, τον περιέγραψε ως «εξαιρετικό και κατάλληλο για τον Tennor».

Μεταξύ Ελβετίας και Ολλανδίας

Η ολλανδική οντότητα του Tennor Holding συγκέντρωσε δισεκατομμύρια ευρώ σε χρέη προς την H2O και άλλους πιστωτές, αρκετοί από τους οποίους τον καταδίωξαν μέσω των δικαστηρίων σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν τα χρήματα.

Τα τελευταία χρόνια, ο χρηματοδότης έχει επιδιώξει νέες συμφωνίες μέσω μιας ελβετικής οντότητας που ονομάζεται Tennor International.

Η σύνδεση με τον Ρόθτσαϊλντ αντιπροσωπεύει μια ακόμη προσπάθεια επιστροφής για τον Βίντχορστ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει προσωπικές και εταιρικές χρεοκοπίες, ποινικές και αστικές διαδικασίες εναντίον του, και επέζησε ακόμη και από ένα αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός από τους πιλότους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ομιλίας, ο Ρόθτσαϊλντ συνέκρινε τον Βίντχορστ με τον προπάππου του Sir James Dunn «ο οποίος ήταν ένας καυστικός Καναδός βιομήχανος που κατέρρευσε τρεις φορές» αλλά συνέχισε και τελικά έγινε «ο πλουσιότερος και πιο επιτυχημένος βιομήχανος που παρήγαγε ποτέ ο Καναδάς».

Ο Ρόθτσαϊλντ είναι γόνος της διάσημης ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής δυναστείας. Τη δεκαετία του 2010, ο 53χρονος Βρετανός χρηματοδότης ενεπλάκη σε δύο σκάνδαλα γύρω από τις επιχειρήσεις Genel και Bumi για τα εμπορεύματα των αναδυόμενων αγορών.

Από το 2015, ο Ρόθτσαϊλντ υπηρέτησε ως εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής Volex που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Aim, της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν πάνω από 300 τοις εκατό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή