Η Αλβανία συνεχίζει να προσελκύει αυξανόμενες ξένες επενδύσεις, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας, που προέρχονται από την Τράπεζα της Αλβανίας, οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους, με εισροή 354 εκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με 307 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Τουρκία ηγείται όσον αφορά την προέλευση αυτών των επενδύσεων, αντιπροσωπεύοντας το 19,5% του συνολικού ρεύματος, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 11,6%, και την Αυστρία με 9,6%, ενώ στη συνέχεια έρχονται η Ολλανδία, το Κόσοβο και η Γερμανία.

Πληθωρισμός: Το μεγάλο στοίχημα που επιδιώκει να κερδίσει πάση θυσία η Τουρκία [γραφήματα]

Επενδυτικές Ροές

Οι επενδυτικές ροές από την Κίνα, την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Σλοβενία ήταν χαμηλότερες, κυμαινόμενες από 1 εκατομμύριο ευρώ έως 3 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το ScanTV, που αναπαράγει το γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων, υπάρχουν 80 εκατομμύρια ευρώ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους που ταξινομούνται ως “άλλες για λόγους εμπιστευτικότητας,” αντιπροσωπεύοντας το 22,6% του συνόλου χωρίς να αποκαλύπτεται η προέλευση.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας αντιπροσωπεύουν το 23,7%, οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες το 20,9%, η βιομηχανία παραγωγής το 14,4%, η βιομηχανία επεξεργασίας το 11,8%, και οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες το 7,3%.

Επενδύσεις

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, αναφέρεται ότι χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, η Αλβανία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενισχύει τη θέση της στις περιφερειακές και διεθνείς αγορές. Η οικονομική και κοινωνική πρόοδος, η δημοσιονομική ενοποίηση, ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που προκύπτουν από αυτές τις επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή