Ξεκίνησε στο Παρίσι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με ένα φαντασμαγορικό σόου στον ποταμό Σηκουάνα.

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση ήταν όπως πάντα αυτό της Ελλάδας, με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 1ης ημέρας

Οι αθλητές μας κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες . Πίσω από το σκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή, ακολούθησε εκείνη των προσφύγων, που στο Παρίσι μετράει 37 μέλη. Αμέσως μετά ήταν οι άλλες αποστολές που εμφανίζονται αλφαβητικά.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί αποκάλυψε η Ολυμπιακή φλόγα είχε «κλαπεί» από έναν μυστηριώδη ακροβάτη με λευκή κουκούλα.

Αναχωρώντας από τη γέφυρα Αούστερλιτς (Austerlitz), η παρέλαση έπλευσε από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) για να θα φτάσει κοντά στον Πύργο του Άιφελ, αφού περάσει κάτω από γέφυρες και πύλες, συμπεριλαμβανομένων των Πον ντεζ Αρ (Pont des Arts) και Πον νεφ (Pont Neuf), και κοντά σε πολλά από τα ορόσημα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Την Τελετή Έναρξης παρκολουθούν περισσότεροι από 85 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και περισσότεροι από 300.000 θεατές από τις όχθες του ποταμού, όπου υπήρχαν περίπου 80 γιγαντιαίες οθόνες κατά μήκος της διαδρομής.

Περίπου 45.000 αστυνομικοί βρίσκονται εκεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της τελετής, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων επέμβασης. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί στην κορυφή των κτιρίων κατά μήκος της διαδρομής, ενώ υπάρχει ένα σύστημα κατά των drone.

Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό στη διάρκεια της παρέλασης είναι κλειστοί, όπως και πολλές από τις γέφυρες. Κανένα αεροπλάνο δεν μπορούσε να πετάξει πάνω από το Παρίσι, εκτός αν είναι μέρος της τελετής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα