Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2024 ο ελβετικός όμιλος της Holcim (στην Ελλάδα κατέχει την τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής). Οι καθαρές πωλήσεις ύψους 12.813 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 1ο εξάμηνο του 2024 αυξήθηκαν κατά +1,6% σε τοπικό νόμισμα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Holcim: Απόσχιση της θυγατρικής στις ΗΠΑ

Το επαναλαμβανόμενο EBIT για το 1ο εξάμηνο του 2024 αυξήθηκε σε σύγκριση με τις καθαρές πωλήσεις στο ρεκόρ των 2.210 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, με αύξηση 12,7% σε τοπικό νόμισμα σε σχέση με την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η κερδοφορία αυξήθηκε το 2ο τρίμηνο του 2024 με περιθώριο ρεκόρ επαναλαμβανόμενου EBIT 23,2%, αντανακλώντας τη στρατηγική μας εστίαση σε λύσεις υψηλής αξίας. «Κατά συνέπεια, η Holcim βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προσφέρει και πάλι κορυφαία περιθώρια κέρδους για ολόκληρο το έτος», σημειώνει η διοίκηση.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Holcim πριν από την απομείωση και τις εκποιήσεις το 1ο εξάμηνο του 2024 ήταν 2,44 ελβετικά φράγκα, 10% υψηλότερα από την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές μετά τις μισθώσεις ήταν 48 εκατομμύρια CHF το 1ο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με 79 εκατομμύρια CHF το 1ο εξάμηνο του 2023, σε καλό δρόμο για την επίτευξη καθοδήγησης για ολόκληρο το έτος 2024 άνω των 3 δισεκατομμυρίων CHF.

Επένδυση στις πιο ελκυστικές αγορές

Η Holcim συνεχίζει να επενδύει σε κερδοφόρα ανάπτυξη με 11 εξαγορές που αυξάνουν την αξία της, κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις που καταγράφουν σημαντική ανοδική πορεία.

Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εξαγορές στην Ευρώπη για την επιτάχυνση της κυκλικής κατασκευής – στο Βέλγιο, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία – επενδύοντας στην τεχνολογία ανακύκλωσης ECOCycle της Holcim, τρεις εξαγορές στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική για την επέκταση της Solutions ; Products και μαζικές εξαγορές στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη για την ενίσχυση των αδρανών υλικών και του έτοιμου μείγματος.

Guidance

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η στρατηγική της Holcim συνεχίζει να προσφέρει ανώτερη απόδοση. Με βάση το επαναλαμβανόμενο περιθώριο EBIT του 2ου τριμήνου, η Holcim επικαιροποιεί την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος για το 2024, με:

  • Χαμηλή μονοψήφια αύξηση καθαρών πωλήσεων σε τοπικό νόμισμα
  • Υπεραναλογική αύξηση του επαναλαμβανόμενου EBIT
  • Αύξηση του επαναλαμβανόμενου περιθωρίου EBIT σε πάνω από 18,5%
  • Ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων
  • 20% αύξηση των ανακυκλωμένων υλικών κατεδάφισης κατασκευών σε 10 εκατομμύρια τόνους
  • Πρόοδος προς την εισαγωγή των επιχειρήσεων της Βόρειας Αμερικής στις ΗΠΑ

«Η προγραμματισμένη εισαγωγή των δραστηριοτήτων της Holcim στη Βόρεια Αμερική στις ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, με στόχο να ξεκλειδώσει μια νέα εποχή δημιουργίας αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η Holcim ξεκίνησε την επαναγορά μετοχών που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στις 18 Μαρτίου 2024 για να αγοράσει έως και 1 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, 5,2 εκατομμύρια μετοχές είχαν επαναγοραστεί έναντι 413 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Holcim παραμένει προσηλωμένη σε μια ισχυρή πιστοληπτική αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας», επισημαίνει η διοίκηση.

Η Holcim ξεκίνησε την επαναγορά μετοχών που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στις 18 Μαρτίου 2024 για να αγοράσει έως και 1 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, 5,2 εκατομμύρια μετοχές είχαν επαναγοραστεί έναντι 413 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Holcim παραμένει προσηλωμένη σε μια ισχυρή πιστοληπτική αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας», επισημαίνει η διοίκηση.

Miljan Gutovic: «Ταμειακές ροές άνω των 3 δισ. ελβετικών φράγκων το 2024»

Ο Miljan Gutovic, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη της οικογένειας Holcim για την επίτευξη κερδοφορίας ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι ομάδες μας επικεντρώθηκαν στην επιτυχή κάλυψη των αναγκών των πελατών μας. Οι κορυφαίες βιώσιμες λύσεις κτιρίων μας, από το σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα ECOPact έως τα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα στέγης, μας τοποθετούν ως συνεργάτη επιλογής για έργα μεγάλης κλίμακας, όπως υποδομές και κέντρα δεδομένων.

Πετύχαμε ευρεία κερδοφόρα ανάπτυξη το 1ο εξάμηνο, επιτυγχάνοντας ένα ανώτερο προφίλ κερδών με ρεκόρ επαναλαμβανόμενου περιθωρίου EBIT 23,2% το 2ο τρίμηνο και είμαστε σε καλό δρόμο για να προσφέρουμε ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το 2024. Με το ιστορικό μας στη δημιουργία ανώτερης αξίας σε όλες τις συνθήκες της αγοράς και τους οικονομικούς κύκλους, δεσμευόμαστε για άλλη μια χρονιά αποτελεσμάτων ρεκόρ, αξιοποιώντας τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη των αγορών μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις