![Nestle Ελλάς: Στα 409 εκατ. ανήλθαν τα έσοδα το 2023 – Προσφυγές για φορολογικά πρόστιμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Nestle1.jpg)
Έσπασε το φράγμα των 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα η Nestlee Ελλάς το 2023, ωθούμενη κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων στο ηλεκτρονικό κανάλι αλλά και το αυξημένο τουριστικό ρεύμα.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Nestle Ελλάς το 2023 ενισχύθηκαν κατά 7,9% στα 409 εκατ. ευρώ έναντι 379 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2022.
Η άνοδος αφορά κυρίως στις πωλήσεις εμπορικού κλάδου ο οποίος εμφάνισε σημαντική αύξηση κατά 20,6% στα 180 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις βιομηχανικού κλάδου κράτησαν την δυναμική τους σχεδόν σταθερή σε σχέση με το 2023.
Οι πωλήσεις της Nestle στην εγχώρια αγορά αφορούν κυρίως προϊόντα και εμπορεύματα καφέ, νερών, ζωοτροφών, σοκολατών, μαγειρικών και βρεφικής διατροφή.
Τα προ φόρων κέρδη εμφάνισαν πτώση 9,2% στα 26,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν κατά 8,6% στα 21,1 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των υποχρεώσεων αυξήθηκε κατά 11,2% στα 219 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 204 εκατ. ευρώ αφορούν στο σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, με τραπεζικά δάνεια να ανέρχονται σε 44 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 37 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 6% σε σχέση με τη χρήση 2022.
Η εξαγορά της Solgar
Πέρσι τον Απρίλιο, η εταιρεία απέκτησε τη δραστηριότητα διανομής των προϊόντων της Solgar στην Ελλάδα από την εταιρεία ISO-PLUS αντί 11,1 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου (20%) θα εξοφληθεί σε μεταγενέστερο από τη συναλλαγή χρόνο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Nestle, «η απόκτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας Solgar συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην ιδιαίτερα ελκυστική και αναπτυσσόμενη κατηγορία των βιταμινών, μετάλλων και συμπληρωμάτων διατροφής και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Nestlé Health Science να έχει άμεση παρουσία στην ελληνική αγορά, με μία καταρτισμένη ομάδα που διαθέτει την τεχνογνωσία να δραστηριοποιείται με επιτυχία σε έναν εξιδεικευμένο κλάδο προϊόντων και στο κανάλι του φαρμακείου».
Η Solgar ιδρύθηκε το 1947 και στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1992. Έκτοτε, η αποστολή της παρέμεινε ίδια, να δημιουργεί τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής μέσα από τη διαρκή έρευνα και με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.
Σε διεθνές επίπεδο, από το 2021 η Solgar ανήκει στη Nestlé Health Science. «Η ένταξη της Solgar στην οικογένεια της Nestlé σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας βάσης για την Nestlé Health Science στην Ελλάδα» τονίζεται στην οικονομική έκθεση ενώ υπογραμμίζεται πως «η εξαγορά αυτή αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της θέσης της εταιρείας, στην εκμετάλλευση νέων καναλιών διανομής και νέων προϊόντων και στην δημιουργία συνεργειών ώστε να προκύψουν οφέλη για όλες τις δραστηριότητες».
Προσφυγές για φορολογικά πρόστιμα
Η Nestle Ελλάς κατέθεσε τόσο το 2022 όσο και το 2023 προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά αποφάσεων των Φορολογικών Αρχών.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο της χρήσης 2015, καταλογίστηκαν επιπρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ποσού 1,2 εκατ. περίπου για τέλη χαρτοσήμου και 5 εκατ. περίπου για φόρο εισοδήματος.
Επίσης κατά τον έλεγχο της χρήσης 2016, καταλογίστηκαν επιπρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ποσού 15,6 εκατ. περίπου για φόρο εισοδήματος. Και για τις δυο περιπτώσεις στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως « η Διοίκηση της Εταιρείας και οι Νομικοί της Σύμβουλοι πιστεύουν ότι η υπόθεση αυτή θα τελεσιδικήσει προς όφελος της Εταιρείας».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης
![Τράπεζα Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sakellariou.png)
Πειραιώς: Ανάληψη καθηκόντων Συμβούλου Διοίκησης από την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου
Η κυρία Σακελλαρίου διαθέτει μακρά εργασιακή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα
![Eurobank: Με 93,47% στην Ελληνική Τράπεζα – Υποχρεωτική δημόσια πρόταση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/eurobank-600x400.jpg)
Στο 93,47% το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου
H Eurobank απέκτησε το 37,5% της κυπριακής τράπεζας έναντι 750 εκατ. ευρώ προχωρά σε δημόσια πρόταση στα €4,843 ανά μετοχή