Πολλοί συχνά οι διαχειριστές κεφαλαίων συχνάζουν στο υπόγειο γυμναστήριο στη λεωφόρο Madison 510 στο Μανχάταν. Ανάμεσά τους, τους τελευταίους μήνες ήταν και μία αθλήτρια, η οποία παράλληλα με τις χρηματοοικονομικές της επιδόσεις, φορά την «αστερόεσσα»  και παίρνει το κουπί της, φιλοδοξώντας να πιάσει μια θέση στο βάθρο Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  Ο λόγος για την Olivia Coffey, μια ανώτερη συνεργάτιδα στην One Equity Partners, που εκπροσωπεί την Team USA στην κωπηλασία την επόμενη εβδομάδα. Ο προσωπικός της καλύτερος χρόνος σε εργόμετρο, ή κωπηλατομηχανή εσωτερικού χώρου, στα 2 χιλιόμετρα είναι 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Μιλώντας στο Bloomberg News από την Erba στη Βόρεια Ιταλία, όπου οι Αμερικανοί κωπηλάτες προπονήθηκαν πριν ταξιδέψουν στο Παρίσι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η 35χρονη Coffey εξήγησε πώς άνοιξε μια καριέρα στον κλάδο της εναλλακτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ενώ κυνηγούσε τα όνειρά της στο νερό.

Για την ιστορία, η Ελλάδα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες  στο άθλημα της κωπηλασίας με 7 αθλητές και αθλήτριες: Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Χριστίνα Μπούρμπου – Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος γυναικών), Ζωή Φίτσιου – Μιλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Αντώνης Παπακωνσταντίνου – Πέτρος Γκαϊδατζής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν από την έναρξή τους [γραφήματα]

Η Olivia Coffey και το Χάρβαρντ

Μετά την αποφοίτησή της από το Χάρβαρντ το 2011, η Coffey προσελήφθη από την One Equity Partners σε ρόλο back-office. Οι γονείς της προπονούνταν με τον ιδρυτή της εταιρείας Dick Cashin — αυτός και ο πατέρας της Cal κωπηλατούσαν για τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Στην αρχή της καριέρας της, η Coffey έχασε την πρόκριση για το Λονδίνο το 2012 και ήταν αναπληρωματική για τους Αγώνες του Ρίο το 2016. Εργάστηκε στην ομάδα έρευνας και αποτίμησης της εταιρείας και κωπηλατούσε ενώ απέκτησε το MBA της από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, από όπου αποφοίτησε το 2018.

Εκείνη τη χρονιά, αφού κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Plovdiv της Βουλγαρίας, η Coffey συνέχισε να εργάζεται στην One Equity Partners και στόχευσε σε μια θέση στην ολυμπιακή ομάδα — μια προσπάθεια που ανταμείφθηκε με μια θέση στην οκτάκωπο γυναικών, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν λόγω του Covid.

«Κωπηλατώντας στο Παρίσι»

«Ήταν ένα πραγματικά απαίσιο συναίσθημα να φύγω χωρίς να φτάσω στον τελικό μου στόχο», τονίζει στο Blοomberg. «Ήμουν έτοιμη να τελειώσω με την κωπηλασία, αλλά διαπίστωσα ότι η ζωή μου δεν ήταν ισορροπημένη, ένιωθα ότι κάτι έλειπε», εξομολογείται η Coffey.

Συνέχισε τις προπονήσεις στο γυμναστήριο στο υπόγειο του γραφείου, παρακολούθησε μαθήματα CrossFit και άρχισε να προπονείται με μια ομάδα που επικοινωνούσε σε στο WhatsApp υπό την ονομασία: «Κωπηλατώντας στο Παρίσι».

Σκληρή προπόνηση

Η Coffey, η οποία ζει μεταξύ Princeton, New Jersey, Upper West Side του Μανχάταν και Watkins Glen στα βόρεια της Νέας Υόρκης και πέρασε τον πιο πρόσφατο χειμώνα στη Sarasota της Φλόριντα, κάνει 14 έως 15 προπονήσεις την εβδομάδα.

Ξυπνά κάθε πρωί στις 5:30, περνάει περίπου δύο ώρες στο νερό κωπηλατώντας 20 έως 30 χιλιόμετρα και τα απογεύματα αφιερώνει περίπου 90 λεπτά σε μια άλλη δραστηριότητα καρδιαγγειακής άσκησης ή crossfit, είτε πρόκειται για τρέξιμο είτε για ποδήλατο — μερικές φορές στο Central Park — ή στην κωπηλατική μηχανή ή στην άρση βαρών.

«Συνήθως κάνω 250 χιλιόμετρα την εβδομάδα, ή 40 χιλιόμετρα έως 50 χιλιόμετρα την ημέρα», είπε η Coffey, ο οποίος σπάνια πίνει αλκοόλ. «Τρώω έναν τόνο υδατανθράκων – πράγματα όπως μπισκότα και γλυκά ποτά, τα οποία δεν είναι καλά για μένα μακροπρόθεσμα», ομολογεί.

«Όταν δεν προπονούμαι, ξεκουράζομαι ή εργάζομαι», προσθέτει η Coffey, η οποία στοχεύει να κοιμάται μέχρι τις 10 μ.μ.

Ως μέρος της δουλειάς της στην One Equity Partners, η Coffey συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Dragonfly Financial Technologies, μιας ψηφιακής τραπεζικής. πλατφόρμας, και είναι παρατηρητής του διοικητικού συμβουλίου για τη Montgomery Transport, καθώς και την εταιρεία στελέχωσης Prime Time Healthcare.

Εργασιακή ευελιξία

Η ευελιξία της One Equity Partners επέτρεψε στην Coffey να προγραμματίσει εργασίες γύρω από την εκπαίδευσή της. «Είμαι ευγνώμων, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να είναι πιο υποστηρικτική», είπε. «Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που έχω ομάδες με κατανόηση και συναδέλφους που μπορούν να ικανοποιήσουν το πρόγραμμά μου».

Λόγω των δεσμεύσεών της στην κωπηλασία, η Coffey δεν υπόκειται σε αυτό που περιγράφει ως κλασική εβδομάδα εργασίας 80 ωρών. «Δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ εντός των ορίων της προπόνησης», εξηγεί η Coffey, ο οποίος συνήθως συνδέεται στις 9.30 ή στις 10 το πρωί κάθε πρωί. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όταν προπονούνταν εντατικά ενόψει των ομαδικών δοκιμών τον Μάρτιο, σημείωσε μέση εβδομάδα εργασίας 40 ωρών. Πριν από το Παρίσι, αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο μισό σε περίπου 20 ώρες, καθώς επικεντρώνεται στη διαχείριση χαρτοφυλακίου και επιλέγει να εγκαταλείψει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Παροχές και αποδοχές

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δίνει στους κωπηλάτες αποζημίωση από 1.000 έως 2.000 δολάρια τον μήνα εκτός από την ασφάλιση υγείας, την οποία πολλοί αθλητές συμπληρώνουν με εργασία πλήρους απασχόλησης, είπε η Coffey.

Στο Παρίσι υποστηρίζεται από την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Michael Blomquist, διευθύνοντος συμβούλου στη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Open Energy Group, ο οποίος έχει φτιάξει μπλε μπλούζες με το “Go Liv!” για την ομάδα υποστηρικτών της.

Στο πλευρό της θα είναι και ο Jamie Koven, συνεργάτης της στην One Equity Partners, συμπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωπηλασίας και πρώην ολυμπιονίκης ο ίδιος, έχοντας αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 και το 2000 στην Ατλάντα και στο Σίδνεϊ, αντίστοιχα.

Ο Koven και ο Cashin δεν είναι οι μόνοι partners που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ανώτερος σύμβουλος Fritz Hobbs, οι συνεργάτες Charlie Cole, Matthew Hughes, Ante Kusurin και ο συνεργάτης Jack Lopas, όλοι κωπηλατούσαν σε προηγούμενους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ο διευθυντής Mario Ancic είναι πρώην επαγγελματίας τενίστας που κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport