Στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ημιαγωγών σε έναν αναδυόμενο κόμβο τσιπ στη Νότια Κορέα, προχωρά η SK Hynix, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής επεξεργαστών μνήμης στον κόσμο.

Nvidia: Επέλαση στην κινεζική αγορά με νέο AI chip

Η επένδυση θα φτάσει τα 9,4 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και το εργοστασιο της SK Hynix θα βρίσκεται στο Yongin Semiconductor Cluster νότια της πρωτεύουσας της χώρας της Σεούλ, όπου η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επιδιώκει να οικοδομήσει ένα τεράστιο συγκρότημα λειτουργιών τσιπ.

Αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της SK Hynix στο σύμπλεγμα, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του επόμενου έτους και να υπολογιζεται πως θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027.

Η SK Hynix της Νότιας Κορέας είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο, τα οποία αφορούν τα πάντα, από φορητούς υπολογιστές έως διακομιστές. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία είχε επιτυχία με τη μνήμη υψηλού εύρους ζώνης, την οποία παρέχει στη Nvidia.

Προσήλωση στους ημιαγωγούς

Νωρίτερα φέτος, η SK Hynix δέσμευσε 120 τρισεκατομμύρια γουόν για την κατασκευή 4 μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής στο σύμπλεγμα Yongin. Τα υπόλοιπα τρία θα δημιουργηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η επιθετική επένδυση υπογραμμίζει την ώθηση τόσο της SK Hynix όσο και της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να διατηρήσουν το προβάδισμα της χώρας στον τομέα της μνήμης, κάτι που είναι σημαντικό για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η Σεούλ έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των υποδομών της στους ημιαγωγούς – μια τεχνολογία που θεωρείται ολοένα και περισσότερο στρατηγική για τις κυβερνήσεις.

Στη Νότια Κορέα βρίσκεται επίσης η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο.

Η SK Hynix ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Γκάζι» στο Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ
Τεχνολογία |

«Γκάζι» από Παπαστεργίου για τα 235 εκατ. του «Smart Cities» στους δήμους

Την πρόθεση της κυβέρνησης να «τρέξει» ταχύτερα το πρόγραμμα «Smart Cities» των ΟΤΑ τόνισαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος