Τα super cars αποτελούν το όνειρο πολλών με λίγους ωστόσο να το κάνουν πραγματικότητα κυρίως γιατί η απόκτηση τους απαιτεί τεράστια ποσά και η συντήρηση τους ακόμη περισσότερα. Η κάθε μάρκα έχει τους δικούς της θιασώτες για διαφορετικούς λόγους: πρωτοποριασκή σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής, μέγιστη ταχύτητα. Η γοητεία της Aston Martin για πολλούς πηγάζει από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο από τα εμβληματικά αυτοκίνητα του θρυλικού πράκτορα 007 Τζέιμς Μποντ.

Aston Martin: Ποιος είναι ο νέος CEO

Η Aston Martin Lagonda Global Holdings είδε μεγάλη ζήτηση για τα πιο ακριβά περιορισμένης έκδοσης οχήματά της, βοηθώντας τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει τη μέση τιμή πώλησής της και να αντισταθμίσει την πτώση των παραδόσεων.

H Aston Martin του Bond, στο ίδρυμα Bond

Η εταιρεία παρέδωσε 118 από τα «ειδικά» μοντέλα της το πρώτο εξάμηνο του έτους, από 38 ένα χρόνο νωρίτερα, με επικεφαλής τα μοντέλα υπεραυτοκίνητων Valkyrie και Valor, τα οποία θα στοιχίσουν στους αγοραστές τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δολάρια και 1 εκατομμύριο δολάρια, αντίστοιχα. Αυτό αύξησε τη μέση τιμή πώλησης κατά 29% στις £274.000 ($353.000), ανέφερε την Τετάρτη.

Τα έσοδα, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 11% στα £603 εκατομμύρια, καθώς οι πωλήσεις πολυτελών SUV έπεσαν. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές και η εταιρεία τήρησε τις οδηγίες της. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως και 12% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν κατά το ένα τρίτο φέτος.

Η Aston Martin βρίσκεται στη μέση μιας μεταστροφής με επικεφαλής τον εκτελεστικό πρόεδρο Λόρενς Στρολ. Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος έχει αναγκαστεί να προσφύγει σε επενδυτές για κεφάλαια επανειλημμένα από τότε που έσωσε την εταιρεία το 2020, φέρνοντας νέους μετόχους όπως το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Βασίζεται και στη δημοτικότητα της F1

Η εταιρεία,  η οποία έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, προσπαθεί να επωφεληθεί από την αυξανόμενη δημοτικότητα των αγώνων της Formula 1, καθώς θέλει να λανσάρει νέα μοντέλα πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν. Η ομάδα F1 ανήκει στον Στρολ και είναι ξεχωριστή από την εισηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Aston Martin είδε τη ζημιά της προ φόρων να διευρύνεται στα £216,7 εκατομμύρια από £142,2 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς πούλησε ένα τρίτο λιγότερα αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο. Η πτώση οφείλεται στη μείωση κατά 67% στις παραδόσεις SUV, την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία απέδωσε στην εισαγωγή του νεότερου μοντέλου DBX707.

Η Aston Martin έχει επίσης τερματίσει την παραγωγή του παλαιότερου μοντέλου σπορ αυτοκινήτου Vantage. Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της Aston Martin μειώθηκαν περισσότερο στην περιοχή της Αμερικής, όπου σημειώθηκε πτώση 40%.

Ο Στρολ είπε ότι η εταιρεία δεν γνώρισε επιβράδυνση της ζήτησης από επίδοξους αγοραστές όπως έχουν δει άλλες εταιρείες σε μια σειρά τομέων. «Αν μη τι άλλο, αισθανθήκαμε μια ισχυρή άνοδο, πιθανώς λόγω του νέου χαρτοφυλακίου προϊόντων», ανέφερε.

Το πρώην αφεντικό της Bentley Moto, Έιντριαν Χόλμαρκ αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος από την 1η Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο Χόλμαρκ διαδέχεται τον 77χρονο Αμεντέο Φελίσα για να γίνει ο τέταρτος Διευθύνων Σύμβουλος από τότε που έφτασε ο Στρολ και έχει την αποστολή να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της τιμής της μετοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βρετανία: Χείρα φιλίας στο επιχειρείν τείνει η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
Διεθνή |

Φιλικά σινιάλα στο επιχειρείν στέλνει η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Η Ριβς διαμήνυσε ότι μόνο μέσω της δημιουργίας πλούτου θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των απλών Βρετανών και θα διατεθούν περισσότερα χρήματα για επενδύσεις σε δημόσιες υπηρεσίες