Η κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που σημειώθηκαν στο δίκτυο και προκάλεσαν χθες χάος στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών.

Γαλλία: Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο – Σαμποτάζ «βλέπουν» οι αρχές, ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

«Η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται τη Δευτέρα», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κατάστασης.

Σήμερα, Σάββατο, 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της Γαλλίας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μόνον μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προβλέπουν να μετακινηθούν προς την γαλλική πρωτεύουσα, ενώ σε μετακινήσεις βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός παραθεριστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή