Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνώντες στη Ρωσία είναι «υπερορθολογιστές» και ότι η Ουκρανία ποτέ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.

Στον «πάγο» ο Βίκτορ Όρμπαν στην ΕΕ

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην οποία προέβλεψε μια μετακίνηση της εξουσίας παγκοσμίως από την «παράλογη» Δύση προς τη Ρωσία και την Ασία.

«Μέσα στις επόμενες μακρές δεκαετίες, ίσως αιώνες, η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο», είπε ο Ορμπάν αναφέροντας ως παγκόσμιες μελλοντικές υπερδυνάμεις την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία.

«Και εμείς οι Δυτικοί ωθήσαμε τους Ρώσους σε αυτό το μπλοκ», σχολίασε σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του ενώπιον Ούγγρων που συμμετείχαν σε φεστιβάλ στην πόλη Μπάιλε Τούσναντ της γειτονικής Ρουμανίας.

Ο Ορμπάν, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, έχει διαφοροποιηθεί ριζικά από το υπόλοιπο μπλοκ επιδιώκοντας στενότερους δεσμούς με το Πεκίνο και τη Μόσχα και προκάλεσε την οργή ορισμένων ηγετών της ΕΕ όταν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο Κίεβο, στη Μόσχα και στο Πεκίνο αυτό τον μήνα για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο ίδιος, σε αντίθεση με την «αδυναμία» της Δύσης, η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από τότε που εισέβαλε στην Κριμαία το 2014.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή