Ο Ρούπερτ Mέρντοχ παραιτήθηκε από την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης πέρυσι, παραδίδοντας τα ηνία στον γιο του Λάχλαν άλλά μια ενδοοικογενειακή μάχη που μοιάζει με διαδοχή παίζεται μεταξύ των μεγαλύτερων παιδιών του Μέρντοχ, σύμφωνα με τους NYT.

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ντύνεται γαμπρός για 5η φορά στα 93 του χρόνια

Τρία από τα μεγαλύτερα παιδιά του Ρούπερτ Μέρντοχ αγωνίζονται να διατηρήσουν τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης.

Tα μαχαίρια βγήκαν στους Μέρντοχ

Μια ενδοοικογενειακή μάχη που θα μπορούσε να είχε βγει κατευθείαν από τη σελίδα της «Διαδοχής» του Jesse Armstrong εκτυλίσσεται στα παρασκήνια για το μέλλον της τεράστιας αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης του Ρ.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι παραιτείται από πρόεδρος της Fox and News Corp. – η οποία περιλαμβάνει το Fox News, τη Wall Street Journal και τη New York Post, μεταξύ άλλων εκδόσεων – αναθέτοντας στον μεγαλύτερο γιο του Lachlan Murdoch στο τιμόνι.

Το χρίσμα του Λάχλαν πάνω από τα άλλα τρία μεγαλύτερα παιδιά του – τον Τζέιμς, την Ελισάβετ και την Προύντενς – φάνηκε να απαντά σε εικασίες δεκαετιών σχετικά με το ποιος από τους Μέρντοχ θα ηγηθεί του μέλλοντος των δεξιών ομίλων μέσων ενημέρωσης μόλις πεθάνει ο Ρούπερτ, τώρα 93 ετών.

Ο Λάχλαν πιθανότατα θα διατηρήσει την υπάρχουσα πολιτική γραμμή της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης μόλις αναλάβει.

Αλλά η οικογενειακή φαγωμάρα φαίνεται να έχει κάθε άλλο παρά διευθετηθεί.

Νομικές μάχες

Ένα σφραγισμένο δικαστικό έγγραφο που είδαν οι New York Times έδειξε ότι μια νομική μάχη διεξάγεται στο Ρίνο της Νεβάδα, για τον έλεγχο της Fox και της News Corp., φέρνοντας τον James, την Elizabeth και την Prudence εναντίον του πατέρα τους.

Σύμφωνα με τους Times, επικαλούμενοι δικαστικά έγγραφα, ο Mέρντοχ προσπαθεί να ξαναγράψει την διαθήκη με την οποία έδωσε στα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά του ίσο μερίδιο στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να δώσει στον Λάχλαν τον πλήρη έλεγχο.

Ο Μέρντοχ υποστηρίζει στο δικαστήριο ότι κάνει την αλλαγή με καλή πίστη για να προστατεύσει την αξία των εταιρειών του προς όφελος των παιδιών του, ανέφεραν οι Times. Ένας μικρός όρος στη διαθήκη επιτρέπει αλλαγές εφόσον όλοι οι αναφερόμενοι κληρονόμοι θα επωφεληθούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Ένας επίτροπος της Νεβάδα αποφάσισε ότι ο Μέρντοχ θα μπορούσε να κάνει τις αλλαγές εάν μπορεί να αποδείξει ότι ενεργεί καλή τη πίστει, σύμφωνα με έγγραφα που είδαν οι Times. Μια δίκη έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους Times.

Αν και το μερίδιο ιδιοκτησίας των παιδιών δεν θα επηρεαστεί από τις αλλαγές του Μέρντοχ, η νέα εκδοχή της διαθήκης θα αυξήσει τις εξουσίες ψήφου του Λάχλαν για το Fox και τη News Corp., ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από τα αδέλφια του, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν οι Times.

Ο James, η Elizabeth και η Prudence, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον ίδιο νομικό σύμβουλο, υποστηρίζουν ότι η κίνηση παραβιάζει τη «διάταξη περί ίσης διακυβέρνησης» που ορίζεται στη διαθήκη και είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον έλεγχο των εταιρειών του πατέρα τους, ανέφεραν οι Times.

Οι δικηγόροι του Μέρντοχ και των τριών μεγαλύτερων παιδιών του δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η απόφαση του Μέρντοχ να δώσει στον Λάχλαν τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης έχει αφήσει τον πατριάρχη αποξενωμένο από τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του, σύμφωνα με τους Times.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βρετανία: Χείρα φιλίας στο επιχειρείν τείνει η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
Διεθνή |

Φιλικά σινιάλα στο επιχειρείν στέλνει η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Η Ριβς διαμήνυσε ότι μόνο μέσω της δημιουργίας πλούτου θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των απλών Βρετανών και θα διατεθούν περισσότερα χρήματα για επενδύσεις σε δημόσιες υπηρεσίες