![Ακίνητα: Άνδρος και Τήνος τα δύο πιο φθηνά νησιά για αγορά κατοικίας [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/santorini-416136_1920.jpg)
Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές στα ακίνητα σε δημοφιλή νησιά της χώρας.
Τα ελληνικά νησιά αποτελούν έναν ονειρικό προορισμό για πολλούς, είτε για διακοπές είτε για μόνιμη διαμονή. Με τη γοητεία τους και τη φυσική τους ομορφιά, ορισμένα από αυτά έχουν γίνει αναγνωρίσιμα παγκοσμίως για τις παραλίες τους, αλλά και την ιστορία τους.
Ακίνητα: Απόβαση στα νησιά από τα βαριά πορτοφόλια
Το πιο ακριβό νησί με διαφορά είναι η Μύκονος, γνωστή και ως το νησί των ανέμων, καθώς είναι αποδεδειγμένα, ένας από τους πιο διάσημους και πολυσύχναστους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς φημίζεται για τον πολυτελή χαρακτήρα της.
Οι τιμές στα ακίνητα
Τις χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο καταγράφει η Engel & Völkers στην Ανδρο, από 2.000 μέχρι 4.000 ευρώ, ενώ η Μύκονος έχει τις υψηλότερες τιμές, ξεκινώντας από 5.500 ευρώ και φτάνοντας τα 12.000 ευρώ το τετραγωνικό και ακολουθεί η Σαντορίνη με 5.500 – 10.000 ευρώ.
Ενδεικτικά στην Πάρο οι τιμές ξεκινούν αυτή τη στιγμή από τις 3.500 ευρώ ανά τ.μ. και φτάνουν τα 10.000 ευρώ κατά μέσο όρο χωρίς φυσικά να αποκλείονται και πολύ υψηλότερα νούμερα για πολυτελείς κατασκευές με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, ακόμη και στην Αντίπαρο.
Στις ακριβές επιλογές συγκαταλέγεται όπως είναι εύλογο η Σαντορίνη με τιμές από τα 5.500 έως τις 10.000 ευρώ και ακολουθεί η Κέα με δεδομένη και την κινητικότητα στο νησί τα τελευταία χρόνια όπου οι τιμές πλέον παρουσιάζουν μία διακύμανση από 3.500 ευρώ έως τις 6.500 ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Κυκλάδες χαρακτηρίζεται από αγοραστές που προέρχονται κατά πλειοψηφία από τις γερμανόφωνες περιοχές , Γερμανία – Αυστρία – Ελβετία, ακολουθούν οι πολίτες της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου και συμπληρώνεται από ενδιαφερόμενους που προέρχονται από την Γαλλία και τις χώρες της Μεσογείου όπως Ιταλία και Ισπανία.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «η αυξανόμενη επιθυμία των ξένων να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά των Κυκλάδων έχει θετική επίδραση στον ελληνικό τουρισμό, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση για δεύτερη κατοικία είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επενδυτικό ενδιαφέρον. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να αποδοθεί στις αξιόπιστες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στις απευθείας πτήσεις από πολλές πόλεις του εξωτερικού. Επιπλέον, τα σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και τα πολυτελή θέρετρα συμπληρώνουν τη φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ακίνητα: Με ποια κριτήρια οι Έλληνες αγοράζουν διαμερίσματα [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/AKINITA-600x400.jpg)
Πόσοι Έλληνες έχουν δεύτερη κατοικία – Με ποια κριτήρια αγοράζουν ακίνητο [πίνακας]
Τι δείχνει έρευνα της REMAX Europe για την κουλτούρα των επενδύσεων σε ακίνητα – Τι σκέφτονται όσοι θέλουν να μετακομίσουν
![Αθηναϊκή Ριβιέρα: Από 6.800 ευρώ/τ.μ. έως 13.000 ευρώ/τ.μ οι τιμές στα ακίνητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/riviera-1-600x338.jpg)
Από «χρυσάφι» τα ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Έως 13.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές [γράφημα]
H Αθηναϊκή Ριβιέρα διατηρεί τον ρόλο της ως το δυνατό χαρτί της χώρας, με τις περιοχές Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη να καταγράφουν εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον
![ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι απαλλαγής για τα έτη 2023 και 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/εν-600x400.jpg)
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024
Στην ανάρτηση νέων πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024 προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![ΟΟΣΑ: Αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα λόγω ακινήτων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/akin4-1-600x399.jpg)
Αυξήθηκαν τα εισοδήματα στην Ελλάδα λόγω ακινήτων - Η θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ [γραφήματα]
Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του πραγματικού εισοδήματος κατά 1,3% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας μόνο την Ισπανία, όπου καταγράφηκε αύξηση της τάξης 2,2% στο ίδιο διάστημα
![Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia241-600x352.png)
Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας
Πανευρωπαϊκή έρευνα του EDJnet δείχνει πόσο πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα, σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις. Προσθέσαμε την Αθήνα, και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia242-600x352.png)
Με «σπασμένα φρένα» οι τιμές στα ενοίκια - Οι πέντε περιοχές - «φωτιά» [πίνακες]
Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τιμές στα ενοίκια - «Άπιαστο όνειρο» αποτελεί η αναζήτηση κατάλληλου και προσιτού ακινήτου
![Σκυλακάκης: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» στη Μύκονο να συνεχιστεί](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/Eurokinissi-Skylakakis-600x338.jpg)
Σκυλακάκης για αυθαίρετα στη Μύκονο: Δεν γίνεται αυτή η αυθαιρεσία της «βουλιμίας» να συνεχιστεί
Τι είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω στο λεγόμενο «φρύδι» της Σαντορίνης
![Έρευνα: Στρέφονται σε ακίνητα και κρυπτονομίσματα για να αυξήσουν το εισόδημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Με ακίνητα και crypto προσπαθούν να αυξήσουν το εισόδημα
Το 35% των Ελλήνων με μόνιμη εργασία αναγκάζονται να καλύπτουν τα έξοδά τους και μέσω άλλων εναλλακτικών πηγών καθώς το βασικό εισόδημα δεν φτάνει