Κατά πάσα πιθανότητα διαβάζετε αυτό το άρθρο σε μια συσκευή που εκπέμπει μπλε φως. Η έκθεσή μας σε αυτό έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεις, smartphone και tablet χρησιμοποιούν τεχνολογίες LED με υψηλές ποσότητες μπλε φωτός.

Πώς επηρεάζει το μπλε φως το δέρμα σας;

Ενώ είναι γνωστό ότι μπορεί να καταπονήσει τα μάτια σας και να «κλέψει» τον ύπνο σας, πληθαίνουν τα στοιχεία που επισημαίνουν ότι μπορεί να βλάψει και το δέρμα.

1. Μπορεί να εντείνει την υπερμελάγχρωση

Έρευνες επισημαίνουν ότι η έκθεση στο μπλε φως μπορεί να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης, της φυσικής χρωστικής του δέρματος που δίνει στο δέρμα το χρώμα του. Έτσι, το υπερβολικό μπλε φως μπορεί δυνητικά να επιδεινώσει την υπερμελάγχρωση, την υπερπαραγωγή μελανίνης που οδηγεί σε σκούρες κηλίδες στο δέρμα.

2. Μπορεί να αυξήσει τις ρυτίδες

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Natural Library of Medicine, αναφέρει ότι μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για τη δομή του δέρματος, επιταχύνοντας ενδεχομένως το σχηματισμό ρυτίδων.

3. Διαταράσσει τον ύπνο σας, επηρεάζοντας το δέρμα σας

Όπως γνωρίζουμε το μπλε φως επηρεάζει τον ύπνο (καθώς το φως καταστέλλει την μελατονίνη, γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου) και μερικά από τα ορατά σημάδια στέρησής του είναι το θαμπό δέρμα, οι μαύροι κύκλοι αλλά και οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

Πώς θα περιορίσετε την έκθεσή σας

Μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας στο μπλε φως, περιλαμβάνουν:

Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση “νυχτερινή λειτουργία” στη συσκευή σας για να μειώσετε την έκθεσή σας ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.
Ελαχιστοποιήστε τον χρόνο που περνάτε στην οθόνη πριν τον ύπνο και δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα για να κοιμάστε ευκολότερα αλλά και καλύτερα.

Πηγή: Vita.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Ανδρέας Κιντλ Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα: Ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινό μας μέλλον η μεγάλη συμμετοχή γερμανικών επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ
Συνεντεύξεις |

Ο Γερμανός Πρέσβης στον ΟΤ: Το ρεκόρ των γερμανικών επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα κ. Ανδρέας Κιντλ μιλά στον ΟΤ για τη μεγαλύτερη τα τελευταία 25 χρόνια συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε διεθνή έκθεση και στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της παρουσίας των 100 και πλέον επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ