Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, ενώ έχει εγγράψει 170.000 νέους εθελοντές μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από τότε που έγινε υποψήφια για την προεδρία.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την Κυριακή την επανεκλογή του την περασμένη εβδομάδα και υποστήριξε τη Χάρις για την ψηφοφορία του Νοεμβρίου εναντίον του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανικές εκλογές: Ποιοι επιχειρηματικοί κλάδοι υποστηρίζουν την αντιπρόεδρο και ποιοι τον Τράμπ

Σύμφωνα με το Reuters, «μέσα σε μία εβδομάδα από τότε που ξεκινήσαμε, η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια. Το 66% αυτών προέρχεται από νέους δωρητές. Έχουμε εγγράψει 170.000 νέους εθελοντές», έγραψε στο Χ ο αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας της Χάρις, Ρομπ Φλάχερτι.

Η Χάρις εξασφάλισε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, γεγονός που πιθανότατα της εξασφαλίζει ότι θα είναι η υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον επόμενο μήνα.

Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με την ηλικία και την υγεία του μετά από μια παραπαίουσα εμφάνιση σε ντιμπέιτ εναντίον του Τραμπ στα τέλη Ιουνίου. Δεσμεύτηκε ωστόσο να παραμείνει στην προεδρία μέχρι τη λήξη της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου 2025.

Αμερικανικές εκλογές: Αγώνας δίχως αύριο για την Κάμαλα Χάρις

Η Χάρις, η πρώτη μαύρη γυναίκα και η πρώτη Ασιάτισσα Αμερικανίδα που διετέλεσε αντιπρόεδρος, συγκέντρωσε τα πρώτα της 100 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 36 ώρες μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο της.

Η ανάληψη των καθηκόντων της Χάρις αναζωογόνησε μια εκστρατεία που παρέπαιε άσχημα εν μέσω αμφιβολιών των Δημοκρατικών σχετικά με τις πιθανότητες του Μπάιντεν να νικήσει τον Τραμπ ή την ικανότητά του να συνεχίσει να κυβερνά αν κέρδιζε.

Ο Μιτς Λάντριου, συμπρόεδρος της εκστρατείας, δήλωσε στο MSNBC ότι η Χάρις «είχε μία από τις καλύτερες εβδομάδες που έχουμε δει στην πολιτική τα τελευταία 50 χρόνια».
«Αυτή θα είναι μια πολύ στενή κούρσα», δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή