Η ιαπωνική Mitsubishi Motors θα συμμετάσχει στη συμμαχία μεταξύ της Honda Motor και της Nissan Motor, δημιουργώντας μια ένωση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών με συνδυασμένες πωλήσεις άνω των 8 εκατομμυρίων οχημάτων, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Nikkei.

Η Mitsubishi Motors, η οποία ανήκει κατά 34% στη Nissan, θα συνεργαστεί με τη Honda και τη Nissan για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της στρατηγικής τους συνεργασίας, ανέφερε η Nikkei, προσθέτοντας ότι οι τρεις εταιρείες σκοπεύουν να τυποποιήσουν τα λογισμικά για τα αυτοκίνητά τους.

H Honda.. αντεπιτίθεται – Διπλασιάζει τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Η ώθηση αυτή έρχεται την ώρα που η Nissan, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, χάνει σταθερά μερίδιο αγοράς στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, οι οποίες μαζί αντιπροσώπευαν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της κατά το έτος έως τον Μάρτιο. Την Πέμπτη, η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προοπτικές της, αφού οι μεγάλες εκπτώσεις στις ΗΠΑ εξαφάνισαν σχεδόν εντελώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Η Nissan και η Honda δήλωσαν τον Μάρτιο ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για να συνεργαστούν στην παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων και στην τεχνητή νοημοσύνη σε πλατφόρμες λογισμικού αυτοκινήτων.

Η Mitsubishi Motors αποτελεί ήδη μέρος μιας μακροχρόνιας συμμαχίας με τη Nissan και τη γαλλική Renault, την οποία οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν πέρυσι να αναδιαρθρώσουν, με στόχο μια μειωμένη αλλά πιο ρεαλιστική και ευέλικτη συνεργασία.

Η συνεργασία μεταξύ της Nissan, της Honda και της Mitsubishi Motors θα μπορούσε να βοηθήσει τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν το κόστος και να ενισχυθούν για να πολεμήσουν τον σκληρό ανταγωνισμό στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στον οποίο κυριαρχούν εταιρείες όπως η κινεζική BYD και η Tesla.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, οι ιαπωνικές μάρκες ήταν προηγουμένως ισχυρές, αλλά τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που αύξησαν γρήγορα την παραγωγή και κέρδισαν τους καταναλωτές με οχήματα σε χαμηλές τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή