Να ζητήσει από τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας την υποστήριξη της κυβέρνησης για να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2040 στο Λονδίνο, προτίθεται ο Sadiq Khan.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Χ/ Twitter, αξιοποίησε το ταξίδι του στη Γαλλία για την τελετή έναρξης των αγώνων του Παρισιού την Παρασκευή για να ασκήσει πιέσεις στα μέλη της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σε άλλους αξιωματούχους για τη φιλοεξνία μελλοντικών «μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

Σαντίκ Καν: 4 χρόνια Brexit στοίχισαν στο Λονδίνο 30 δισ. στερλίνες

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Εργατικός δήμαρχος πιστεύει ότι η πρόταση για την επαναχρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα δώσει τη δυνατότητα στο Λονδίνο να διοργανώσει τους «πιο πράσινους αγώνες που έγιναν ποτέ».

Ο δήμαρχος έθεσε για πρώτη φορά την ιδέα μιας νέας ολυμπιακής υποψηφιότητας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την επανεκλογή του το 2021, αλλά ισχυρίζεται ότι η τότε κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε.

Μια ολυμπιακή υποψηφιότητα θα πρέπει όμως να υποστηριχθεί από την κυβέρνηση και να υποστηριχθεί από την BOΕ.

«Ανυπομονώ να συναντήσω την ομάδα της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης όταν πάω στο Παρίσι και επίσης να μιλήσω στη νέα κυβέρνηση για τη φιλοδοξία μου να φέρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω στο Λονδίνο το 2040», έλεγε τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας για για τις πιέσεις προς τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Θέλω να πιέσω τον Keir Starmer σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλω να εξηγήσω στην BOΕ γιατί είναι σημαντικό για το Λονδίνο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τέτοιου είδους υποψηφιότητες.

«Ελπίζω ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν τόσο την κυβέρνηση όσο και την εθνική επιτροπή να υποστηρίξουν τη φιλοδοξία μου να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο».

Βρετανία: Τι λένε οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2040

Οι μελλοντικοί αγώνες του Λονδίνου θα χρησιμοποιούσαν ειδικά κατασκευασμένους χώρους για το 2012, όπως το στάδιο του Λονδίνου, το London Aquatics Centre, το Lee Valley Velopark και το Copper Box Arena.

Ο σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας GB και δύτης Tom Daley δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι το Λονδίνο είναι μία από τις λίγες πόλεις στον πλανήτη όπου θα μπορούσες να φιλοξενήσεις τους αγώνες αύριο.

«Έχεις την κολύμβηση, τις καταδύσεις και την υδατοσφαίριση. Έχουμε το στάδιο για να φιλοξενήσουμε όλους τους αγώνες στίβου. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις τόσο καταπληκτικές εγκαταστάσεις που έχουν απομείνει από το Λονδίνο 2012. Είμαστε εξάλλου μία από τις πόλεις που κατάφεραν να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις σε λειτουργία και σε υψηλό επίπεδο για την κοινότητα», επισήμανε στο Bloomberg.

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ συναρπαστικό να έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξανά εδώ».

Μελανό σημείο για τους δυνητικούς διοργανωτές είναι ότι θα χρειάζονταν νέα καταλύματα για τους αθλητές και τους αξιωματούχους μετά τη μετατροπή του Ολυμπιακού Χωριού σε διαμερίσματα, που φιλοξενούν πλέον χιλιάδες Λονδρέζους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή