Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχουν προβλέψει αύξηση 16 εκατομμυρίων επισκεπτών για τους Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Οι ταξιδιωτικές VistaJet και Minerva Travel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρουν «ισχυρή ζήτηση στην περιοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» και άνοδο 55% στις κρατήσεις με ιδιωτικά τζετ για Παρίσι για τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, «τα ξενοδοχεία και τα πολυτελή καταλύματα τείνουν να γεμίσουν και τα εστιατόρια αναφέρουν σημαντική αύξηση στις κρατήσεις», είπε εκπρόσωπος της Minerva στο Robb Report.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια ιδιωτική εταιρεία αεροπορικών τσάρτερ Victor, καταγράφει αύξηση κρατήσεων για Παρίσι κατά 200% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα ταξίδια στη Γαλλία συνολικά αυξήθηκαν κατά 300%.

Ολυμπιακοί αγώνες: Χιλιάδες εισιτήρια στα αζήτητα

Από την Delta έως την Qantas και τη RyanAir, οι αερομεταφορείς έχουν αυξήσει τις θέσεις για Παρίσι, είτε χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα αεροσκάφη, είτε αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεων, είτε προσθέτοντας νέες διαδρομές.

Η Air France, από την άλλη, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περίμενε κενό εσόδων 193 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω των χαμηλότερων από το συνηθισμένο ταξιδιών στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Ενώ τα αεροδρόμια θα δουν αύξηση στους Ολυμπιακούς επισκέπτες, πολλοί άλλοι τουρίστες αποφεύγουν την πόλη λόγω των υψηλών τιμών και των ακυρώσεων πτήσεων. Στον κόσμο των ιδιωτικών τζετ, η εταιρεία μίσθωσης με έδρα το Οχάιο FlexJet αναφέρει ότι βλέπει μόνο «ελαφρά αύξηση» ταξιδιών στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Από τη μια πλευρά, βλέπουμε έναν σημαντικό αριθμό διεθνών ιδιοκτητών Flexjet να πετούν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ άλλοι επιλέγουν να αποφύγουν τα πλήθη και την περιοχή», παρατηρεί ο Μπεν Μπιούσι, Ευρωπαίος Διευθύνων Σύμβουλος της FlexJet..

Τα αεροδρόμια ολυμπιονίκες

Οι Γάλλοι έχουν προετοιμαστεί καλά για την τεράστια αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας. Τον τελευταίο χρόνο, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα εμπορικά αεροδρόμια ανακατασκευάστηκαν. «Στα αεροδρόμιά μας είναι που οι Αγώνες θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν για πολλούς: όλοι θα δημιουργήσουν εκεί τις πρώτες και τις τελευταίες τους αναμνήσεις», δήλωσε ο Ογκιστίν ντε Ρομανέτ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Groupe Aéroports de Paris (ADP).

Η ADP ανέφερε ότι θα χειριστεί 115.000 αποσκευές κατά τη διάρκεια των Αγώνων, κάτι που δεν είναι συντριπτικό αν ληφθεί υπόψη η ετήσια κίνηση μέσω ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Ωστόσο, περίπου 17.000 αποσκευές αθλητών θα είναι μη-συμβατικές, συμπεριλαμβανομένων των πάντων, από ξίφη οπλομαχίας μέχρι καγιάκ, κάτι που αποτελεί πρόκληση.

Το Le Bourget, το σημαντικότερο σημείο στάσης στο Παρίσι για τα εταιρικά τζετ, προειδοποιεί ήδη τις εταιρείες ιδιωτικών τζετ ότι δεν θα υπάρχουν υπόστεγα ή χώροι στάθμευσης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι αρχές συνιστούν τα ιδιωτικά τζετ να χρησιμοποιούν άλλα εταιρικά αεροδρόμια στην περιοχή, που βρίσκονται πιο μακριά από τους Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες και Αποσκευές

Η τελετή έναρξης θα περιλαμβάνει μια παρέλαση έξι χιλιομέτρων στον Σηκουάνα μέσα από την καρδιά του Παρισιού. Για λόγους ασφαλείας, η Γαλλία θα επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων έξι ωρών γύρω από την εκδήλωση που θα εκτείνεται σε μια ακτίνα 93 μιλίων γύρω από το Παρίσι.

Ιπτάμενα ραντάρ θα περιπολούν στον ουρανό και μαχητικά αεροσκάφη θα είναι σε ετοιμότητα. Το μέτρο θα δημιουργήσει εμπόδια σε μια τόσο μεγάλη περιοχή σε μια τόσο δημοφιλή ζώνη πτήσεων της κεντρικής Ευρώπης που αρκετοί εμπορικοί φορείς αναγκάστηκαν να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και ιδιωτικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ανανεώσουν τους χρόνους πτήσης.

Ο Τομ Χιλ, διευθυντής εμπορικών τζετ στην Victor αναφέρει επίσης την απώλεια του είδους της ευελιξίας για την οποία είναι γνωστά τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ λόγω ρυθμίσεων ασφαλείας.

Ολυμπιακοί Αγώνες Εναέριας Κυκλοφορίας

Από την άλλη πλευρά, τα ιδιωτικά τζετ θεωρούνται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για μετακινήσεις σε διαφορετικά αθλήματα.

Η Minerva λέει ότι έχει πολλούς πελάτες που πετούν μέσα και έξω από το Παρίσι και τις άλλες πόλεις για μεμονωμένες εκδηλώσεις. Η VistaJet προσφέρει εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες για μέλη και πελάτες που θέλουν να παρατείνουν τη διαμονή τους ή να φτάσουν σε περισσότερους από έναν προορισμούς.

Ολυμπιακοί Αγώνες ιδιωτικών τζετ

Η FlexJet έχει κανονίσει μια ποικιλία δρομολογίων πολλαπλών στάσεων. Κάποιοι πετούν μέσα και έξω από το Παρίσι για πολλαπλές εκδηλώσεις. Μπορεί κανείς να έχει εισιτήρια για μερικά από τα προηγούμενα γεγονότα πριν πετάξει νότια για λίγες μέρες, επιστρέφοντας ξανά στο Παρίσι για τις τελευταίες αναμετρήσεις του στίβου και την τελετή λήξης.

Φυσικά, μετά τη λήξη των Αγώνων, τόσο η ιδιωτική όσο και η εμπορική αεροπορία θα συνεχίσουν με φρενήρεις ρυθμούς. Ενώ οι περισσότεροι αθλητές θέλουν να φύγουν αμέσως, κάποιοι θα πρέπει να μείνουν περισσότερο λόγω των απαιτήσεων προγραμματισμού αεροσκαφών, ενώ άλλοι θα φτάσουν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αέρας πολυτέλειας στο Παρίσι – Η δυναμική παρουσία των επώνυμων brand
Business of Sport |

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Δυναμικό «παρών» από επώνυμα brand

Πώς τα brand πολυτελείας προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη φήμη της γαλλικής πρωτεύουσας για να ξανακερδίσουν το μεγάλο κοινό - «Χρυσή ευκαιρία» οι Ολυμπιακοί Αγώνες