Η ταινία Deadpool & Wolverine της Walt Disney απέφερε εισπράξεις 205 εκατ. δολαρίων σε πωλήσεις εισιτηρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο, το μεγαλύτερο εγχώριο ντεμπούτο φέτος.

Η ταινία σημείωσε επίσης το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για την ηλικιακή κατηγορία 18+, με υπερδιπλάσιες πωλήσεις εισιτηρίων από την ταινία Joker της Warner Bros Discovery Inc. κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο. Το Joker παραμένει η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία για την κατηγορία του, με περισσότερα από 1 δισ. δολάρια στο box office μετά την κυκλοφορία του 2019.

Πώς η Σαουδική Αραβία επενδύει για να γίνει «Χόλιγουντ»

Το Boxoffice Pro είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων του Deadpool & Wolverine στο άνοιγμα θα κυμαίνονταν μεταξύ 180 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Το Deadpool & Wolverine, στο οποίο ο Ράιαν Ρέινολντς και ο Χιού Τζάκμαν επανέρχονται στους ρόλους τους ως ο αθυρόστομος υπερήρωας και ο μεταλλαγμένος των X-Men, αποτελεί την τρίτη ταινία Deadpool. Η Disney απέκτησε τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα των χαρακτήρων μετά την εξαγορά της 21st Century Fox, ύψους 71,3 δισ. δολαρίων, το 2019 και αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα πνευματικά δικαιώματα που συνοδεύουν τη συμφωνία, μαζί με το Avatar.

«Είναι τρομερό, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη – έκαναν εξαιρετική δουλειά στο μάρκετινγκ, δημιουργώντας τόση προσμονή για το προϊόν και την αίσθηση ότι πρέπει να βγεις έξω και να το δεις τώρα», δήλωσε ο Μάικ Μπόουερς, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας κινηματογράφων Harkins και αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Θεάτρων.

Ο Μπάουερς δήλωσε ότι η διάρκεια της ταινίας (περίπου δύο ώρες) επέτρεψε περισσότερες προβολές και ότι η δυναμική από άλλες επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες των τελευταίων μηνών, όπως η ταινία τρόμου Longlegs και η ταινία Inside Out 2 της θυγατρικής της Disney, Pixar, βοήθησαν στο να επιστρέψει το κοινό στους κινηματογράφους.

Η επιτυχία των ταινιών Deadpool & Wolverine δίνει πνοή το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που αποτελείται από ένα σύνολο 34 αλληλένδετων ταινιών οι οποίες έγιναν το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό franchise στην ιστορία του Χόλιγουντ με περισσότερα από 30 δισ. δολάρια στο box office.

Μετά την υπερφόρτωση του κοινού με μεγάλο όγκο ταινιών, το ευρύτερο είδος των υπερηρώων έχει υποαποδώσει τα τελευταία χρόνια με κυκλοφορίες όπως το Ant-Man and the Wasp, το Ant-Man Quantumania και The Marvels της Marvel και τα The Flash και Shazam! Fury of the Gods της DC, όλες απέτυχαν να αποσβέσουν το κόστος παραγωγής τους.

Το Deadpool & Wolverine επιταχύνει την ανάκαμψη του κινηματογραφικού τμήματος της Disney, το οποίο έχει να εμφανίσει κέρδη από τον Απρίλιο του 2022. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία πούλησε εισιτήρια αξίας 438 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αέρας πολυτέλειας στο Παρίσι – Η δυναμική παρουσία των επώνυμων brand
Business of Sport |

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Δυναμικό «παρών» από επώνυμα brand

Πώς τα brand πολυτελείας προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη φήμη της γαλλικής πρωτεύουσας για να ξανακερδίσουν το μεγάλο κοινό - «Χρυσή ευκαιρία» οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ανδρέας Κιντλ Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα: Ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινό μας μέλλον η μεγάλη συμμετοχή γερμανικών επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ
Συνεντεύξεις |

Ο Γερμανός Πρέσβης στον ΟΤ: Το ρεκόρ των γερμανικών επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα κ. Ανδρέας Κιντλ μιλά στον ΟΤ για τη μεγαλύτερη τα τελευταία 25 χρόνια συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε διεθνή έκθεση και στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της παρουσίας των 100 και πλέον επιχειρήσεων στην 88η ΔΕΘ