Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τον Ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται των κερδών στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργά την περασμένη Παρασκευή, ενίσχυσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Nikkei έκλεισε ένα σερί οκτώ ημερών με άνοδο 2,13% στις 38.468,63 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε 2,23% κλείνοντας στις 2.759,67 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε 0,31% έναντι του δολαρίου για να διαπραγματευτεί στα 153,26.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,23% στις 2.765,53 μονάδες, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,31% στις 807,99 μονάδες.

Αγορές: Το 32ωρο των κεντρικών τραπεζών

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,67%, αλλά ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησε 0,51%, παρασυρόμενος από τις μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,86%, ολοκληρώνοντας στις 7.989,6 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,9%, αφού έχασε 2% την περασμένη εβδομάδα.

Στο ταμπλό στα ασιατικά χρηματιστήρια

Εκ των πλέον κερδισμένων στο ιαπωνικό ταμπλό, ήταν η μετοχή της Mitsubishi Motorsμ με κέρδη άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της Nikkei Asia ότι η εταιρεία θα ενταχθεί στη συμμαχία Honda-Nissan για την τυποποίηση του λογισμικού εντός του οχήματος.

Τα βλέμματα των επενδυτών στην Ασία αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου. Δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,1%.

Σε σημείωμα της ING αναφέρεται ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 15 μονάδες βάσης και θα μειώσει ταυτόχρονα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Άλλα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από την περιοχή περιλαμβάνουν τα στοιχεία PMI της Κίνας Ιουλίου, ενώ η Αυστραλία θα δημοσιεύσει την τελευταία της σειρά στοιχείων για τον πληθωρισμό πριν από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική στις 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές