Mε άνοδο έκανε πρεμιέρα εβδομάδας το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, με την αγορά να εστιάζει στα εταιρικά αποτελέσματα ενώ αναμένει τη συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 58 μονάδες ή 0,1%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% και ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,3%.

Bitcoin: Ξυπνούν οι ταύροι 100 ημέρες μετά το halving – Πλώρη για νέα ρεκόρ

Η πρόσφατη διόρθωση των μετοχών του τεχνολογικού τομέα παρέσυρε τους βασικούς δείκτες της αγοράς χαμηλότερα, αλλά η αναπλήρωση τομέων όπως η μικρή κεφαλαιοποίηση ήταν ενθαρρυντική για πολλούς στρατηγικούς της αγοράς. Το iShares Russell 2000 ETF (IWM) κατέγραψε άνοδο 0,8% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, σηματοδοτώντας ότι η ευρύτερη εναλλαγή της αγοράς θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα.

«Τώρα που βλέπουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, παρόλο που αυτό προκάλεσε κάποια μεταβλητότητα τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζω ότι αυτή είναι τελικά μια καλύτερη ιστορία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς προχωράμε μπροστά» εξηγεί η Callie Cox, επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος αγοράς της Ritholtz Wealth Management.

Microsoft, Meta Platforms, Apple και Amazon πρόκειται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους τις επόμενες ημέρες. Η αγορά εκτιμά ότι τα εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να δώσουν σήμα αν θα υπάρξει ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας.

Με το βλέμμα στη Fed

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επίσης είναι στραμμένο στην συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, αλλά οι συναλλασσόμενοι θα αναζητήσουν ενδείξεις για το πόσο πιθανό είναι η κεντρική τράπεζα να προβεί σε κάποια κίνηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται μετά από μια ευμετάβλητη εβδομάδα στη χρηματιστηριακή αγορά. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,8% στο τέλος της εβδομάδας, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,1%. Ωστόσο, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,8% και ο Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης
αυξήθηκε κατά 3,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street