Οι μετοχές της Alibaba Group Holding είχαν άνοδο ρεκόρ σε δύο μήνες, καθώς οι επενδυτές είδαν θετικά το σχέδιο της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου να αποκομίσει μεγαλύτερα έσοδα από υπηρεσίες προς τους εμπόρους.

Η μετοχή κέρδισε έως και 5,8% στο Χονγκ Κονγκ μετά την είδηση ​​ότι η Alibaba θα αρχίσει να χρεώνει μια βασική χρέωση υπηρεσιών λογισμικού ύψους 0,6% για επιβεβαιωμένες συναλλαγές για προμηθευτές και στις δύο πλατφόρμες Tmall και Taobao. Η αλλαγή πολιτικής μεταδόθηκε στους traders την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg. Αλλά η Alibaba μπορεί να παραιτηθεί από τη νέα πολιτική όταν πρόκειται για μικρούς εμπόρους.

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Παγκόσμιες οι τάσεις, τοπικές οι προτιμήσεις

Το νέο μέτρο θα ενισχύσει τα βασικά έσοδα από εμπόρους της Alibaba και θα προσθέσει πολλαπλούς καταλύτες για τη μετοχή, σύμφωνα με την Jefferies Financial Group. Η εταιρεία κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από Taobao και Tmall μέσω τελών διαχείρισης πελατών, που πληρώνουν οι έμποροι για να διαφημίσουν προϊόντα ή να προσαρμόσουν καλύτερα τις προσφορές τους.

«Θεωρούμε τις προμήθειες υπηρεσιών λογισμικού 0,6% που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο ως θετικές για τα βασικά έσοδα των εμπόρων, δεδομένου ότι η νέα συμφωνία ισχύει τόσο για την Taobao όσο και για το Tmall», έγραψαν οι αναλυτές της Jefferies σε ένα σημείωμα την Κυριακή.

Η αλλαγή πολιτικής σε μια δομή τελών με βάση το ποσοστό, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την τοπική ιστοσελίδα LatePost, καθιστά την Alibaba την τελευταία μεγάλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που το κάνει.

Η PDD Holdings άρχισε να χρεώνει στους εμπόρους μια αμοιβή τεχνικής υπηρεσίας περίπου 0,6%-1% της ακαθάριστης αξίας εμπορευμάτων από το 2020, ενώ η JD.com  και η ByteDance επέβαλαν και οι δύο συντελεστή χρέωσης 0,6% πέρυσι.

Η Alibaba χρεώνει επί του παρόντος ένα σταθερό ετήσιο ποσό στους εμπόρους Tmall, το οποίο θα ακυρωθεί μόλις τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική από την 1η Σεπτεμβρίου. Η Alibaba θα προσφέρει επίσης στους προμηθευτές άλλα μέτρα υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των κριτηρίων για την κατανομή επισκεψιμότητας και των πολιτικών δωρεάν επιστροφής χρημάτων.

Η μετοχή είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος στον δείκτη αναφοράς Hang Seng, ο οποίος σημειώνει άνοδο έως και 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή