Αλμα σχεδόν 6% κατέγραψε η μετοχή της Tesla τη Δευτέρα, αφότου η Morgan Stanley ανακήρυξε την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ως «την κορυφαία επιλογή» της στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τη Ford.

Οι κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες EV ξοδεύουν περισσότερα για έρευνα από την Tesla

Η χρηματιστηριακή εταιρεία επισήμανε ότι η ενεργειακή δραστηριότητα της Tesla θα μπορούσε δυνητικά να αυξηθεί ώστε να αξίζει περισσότερο από τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας της εταιρείας στο μέλλον, καθώς οι επενδυτές είναι πιθανό να επικεντρωθούν σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η Morgan Stanley αναμένει η Tesla να αποκτήσει πιο δεσπόζουσα θέση στην αγορά

Αναμένει επίσης η Tesla να αποκτήσει μια πιο δεσπόζουσα θέση στην αγορά για τα έσοδα από πίστωση οχημάτων μηδενικών εκπομπών – για τα οποία αναγνώρισε περίπου 2.000 δολάρια ανά μονάδα το δεύτερο τρίμηνο – καθώς οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες αποσύρουν τα σχέδιά τους επέκτασης στα ηλεκτρικά οχήματα.

«Εκτιμούμε ότι η Tesla μπορεί να αντιπροσωπεύει έως και τις μισές πιστωτικές πωλήσεις στην αγορά, υποστηρίζοντας μια επιχείρηση περιθωρίου 100% για την Tesla που μπορεί να μην αναμένεται από την επενδυτική κοινότητα αυτή τη στιγμή», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Η Tesla, ωστόσο, ανέφερε το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους της σε περισσότερα από πέντε χρόνια την περασμένη εβδομάδα και έχασε τους στόχους κερδών της Wall Street για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία υπό την ηγεσία του Ιλον Μασκ έκανε μεγάλες εκπτώσεις στα οχήματά της για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία επισήμανε τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Tesla να συνεχίσει τις δραστηριότητες λιανικής πώλησης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα και το μέλλον της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η οποία έχει τεθεί υπό ρυθμιστικό έλεγχο λόγω ανησυχιών για θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως την εκδήλωση επίσημης παρουσίασης των ρομποταξί της Tesla, την οποία είχε καθυστερήσει για τον Οκτώβριο αντί του Αυγούστου που είχε αρχικά εξαγγελθεί, προκειμένου να επεξεργαστεί εκ νέου ορισμένα στοιχεία του οχήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green