Σαμποτάζ δέχθηκαν γραμμές τυλεπικοινωνιών σε περιοχές  της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακόπτοντας υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός ψηφιακών θεμάτων, Μαρίνα Φεράρι, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν υπάρχει σύνδεση με δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, το οποίο προκάλεσε ταξιδιωτικό χάος ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού την Παρασκευή.

Γαλλία: Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο – Σαμποτάζ «βλέπουν» οι αρχές, ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αξιωματούχος του υπουργείου χαρακτήρισε τον βανδαλισμό «δειλό και ανεύθυνο» αυτό που συνέβη και είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών SFR δήλωσε ότι βάνδαλοι είχαν κάνει περικοπές στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων σε πέντε διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο αντίκτυπος στους πελάτες ήταν περιορισμένος, επειδή το δίκτυο σχεδιάστηκε για να επαναδρομολογεί την κυκλοφορία, είπε.

Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε νωρίτερα ότι τα καλώδια σε ηλεκτρικά ντουλάπια κόπηκαν στη νότια Γαλλία και ότι οι εγκαταστάσεις στην περιοχή Meuse κοντά στο Λουξεμβούργο και στην περιοχή Oise κοντά στο Παρίσι είχαν βανδαλιστεί, επηρεάζοντας κυρίως τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.

Αποκαταστάθηκαν οι σιδηρόδρομοι

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες επέστρεψαν τελικά σε κανονικούς ρυθμούς μόλις το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργρίτε. Συνολικά, περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν διακοπές, συμπεριλαμβανομένων 100.000 των οποίων τα τρένα έπρεπε να ακυρωθούν εντελώς, πρόσθεσε.

Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά στην έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι τιμές στο ρεύμα έπεσαν μετά τις ανακοινώσεις για έκτακτο φόρο»
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ |

Σηκώνει το γάντι… ο Μητσοτάκης στις αντιδράσεις για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη στο ρεύμα

«Έβγαλαν σαφέστατα ουρανοκατέβατα κέρδη» είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγες μέρες μετά την παρέμβαση Μυτιληναίου