Δράσεις που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και θα προωθήσουν την πολιτιστική κληρονομιά των δύο λαών, προγραμματίζει και θέτει ως προτεραιότητες το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου.

Το επταμελές νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου συγκροτήθηκε σε σώμα και πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση στις 09/07/2024.

88η ΔΕΘ: Σε 16 εκδηλώσεις θα συμμετάσχει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα και απαρτίζεται από τον Βασίλη Σταύρου στη θέση του προέδρου, τον Δημήτρη Τράνακα στη θέση του αντιπροέδρου ενώ ο Γιάννης Αλφιέρης είναι ο γενικός γραμματέας. Στη θέση του οικονομικού συμβούλου αναδείχθηκε ο Σωτήρης Ιντζές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι Χριστόδουλος Σεφέρης,  Γιάννης Φελεμέγκας και Γεώργιος Καπράρας.

Το νεοεκλεγμένο Δ.Σ., οπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου, αξιολογώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η επιχειρηματικότητα σήμερα στη Ρουμανία και λαμβάνοντας υπόψιν το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον προτίθεται να εστιάσει στην εξειδίκευση επιχειρηματικών δράσεων που συνδέονται άμεσα με τις επιχειρήσεις-μέλη του οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του Α.Ε.Π.

Επιχειρηματικές ευκαιρίες

Στις πρώτες θέσεις της ατζέντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης – συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκε η ανάδειξη των σημαντικότερων επιχειρηματικών ευκαιριών και η ενημέρωση των πιθανών επενδυτών.

«Επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας με τους καθ’ ύλην αρμόδιους εκπροσώπους κρατικών φορέων και λοιπών οργανισμών Ρουμανίας και Ελλάδας, τα μέλη του νέου Δ.Σ. εστιάζουν στην κατεύθυνση συνδιαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων επί του επιχειρηματικού πλαισίου δράσης.

Προχωρούν σε αξιολόγηση των συνθηκών ανάπτυξης των επιχειρήσεων με γνώμονα τα θετικά και τα αρνητικά κριτήρια της αγοράς και στην ανάδειξη του νομικού και επιχειρηματικού πλαισίου που σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα και που πραγματεύεται τις επερχόμενες εξελίξεις και τη διερεύνηση τρόπων ενημέρωσης και εκπαίδευσης του έμψυχου υλικού των επιχειρήσεων.

Παράλληλα στις απόλυτες προτεραιότητες τους είναι η διασφάλιση και προώθηση της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που σχετίζεται με τις παραδόσεις, την ιστορία και την κουλτούρα των δύο λαών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις