Δύο παιδιά δισεκατομμυριούχων διαγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Εμμα Ναβάρο και η Τζέσικα Πεγκούλα είναι και οι δύο στο ρόστερ του τένις της αμερικανικής αποστολής.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί τα ξενοδοχεία στο Παρίσι παραμένουν άδεια

Ο γαμπρός του Μπιλ Γκέιτς, Νάγιελ Νάσσαρ, αγωνίζεται επίσης στην ιππασία, στο αγώνισμα μετ’ εμποδίων, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές μεταξύ των πλουσίων, εκπροσωπώντας την ομάδα της Αιγύπτου.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες απαιτεί πειθαρχία, ταλέντο, χρόνια εκπαίδευσης και δέσμευση για αριστεία. Και, βέβαια, εννοείται ότι μια καλή χρηματοδότηση συμβάλλει τα μέγιστα.

Η μις Εμμα Ναβάρο του Μπεν

Η τενίστρια 23χρονη Ναβάρο, κόρη του μεγιστάνα Μπεν Ναβάρο, η περιουσία του οποίου αποτιμάται σε 1,5 δισ. δολάρια, έγινε πρωτοσέλιδο πριν από λίγο καιρό, όταν έφτασε στους προημιτελικούς του Wimbledon, αφού κέρδισε την Coco Gauff, τη Νο. 2 παίκτρια στον κόσμο.

Η Ναβάρο μεγάλωσε στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, όπου ο επενδυτής πατέρας της έχει διαθέσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για αγορά ακινήτων.

Επίσης, υπήρξε ιδιαιτέρως γενναιόδωρος με το πάθος της κόρης του για το τένις. Το 2022, η εταιρεία του, Beemok Capital, απέκτησε το Western and Southern Open του Σινσινάτι, το τρίτο μεγαλύτερο τουρνουά της χώρας.

Η δε Πεγκούλα, η οποία υπήρξε στο Νο. 3 στον κόσμο, συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 30χρονη μπαίνει στους αγώνες λίγους μήνες μετά τη νίκη στο Berlin Ladies Open.

Ο πατέρας της, Τέρενς Πεγούλα, έχει περιουσία αξίας 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, και δεν είναι ξένος στον αθλητισμό. Αφού θησαύρισε από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αγόρασε τους Buffalo Sabers του NHL και Buffalo Bills του NFL, αγοράζοντας το τελευταίο για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

Ο σύζυγος της Τζένιφερ Γκέιτς

Ο σύζυγος της Τζένιφερ Γκέιτς, της μεγαλύτερης κόρης του Μπιλ και ης Μελίντα, Nάσσαρ, αγωνίζεται, επίσης, για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας καταταλάβει την 24η θέση το 2020.

Με την Τζένιφερ διευθύνουν τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ιππέων, Evergate Stables, με έδρα το Wellington της Φλόριντα.

Τα σχετικά με την ιππασία αθλήματα είναι πολλά χρόνια τώρα δημοφιλή για τους πλούσιους, με τα κορυφαία άλογα να κοστίζουν εκατομμύρια και τη συντήρησή τους εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα κάθε χρόνο.

Και άλλοι…

Η Άννα Κάσπρζακ, δανή κληρονόμος περιουσίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέλαβε την 14η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Άλλοι απόγονοι δισεκατομμυριούχων, όπως η Ιβ Τζομπς, ο Νάσσαρ και η Τζιορτζίνα Μπλούμπεργκ συμμετέχουν συστηματικά σε αγώνες.

Ο αυτοδημιούργητος

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φιλάθλων βρίσκεται φυσικά και ένας τουλάχιστον αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος: ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, με περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Πρόκειται για τον πλουσιότερο – τουλάχιστον για την ώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αέρας πολυτέλειας στο Παρίσι – Η δυναμική παρουσία των επώνυμων brand
Business of Sport |

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Δυναμικό «παρών» από επώνυμα brand

Πώς τα brand πολυτελείας προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη φήμη της γαλλικής πρωτεύουσας για να ξανακερδίσουν το μεγάλο κοινό - «Χρυσή ευκαιρία» οι Ολυμπιακοί Αγώνες