Με απώλειες κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε κατά 0,7%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε πτώση 0,65%. Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενόμενου τον Ιούλιο, στο 2,5% έναντι του 2,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,9%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρότερες απώλειες 0,7%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,92%. Η μεταλλευτική εταιρεία Fortescue σημείωσε πτώση έως και 9,23%, αφού η Australian Financial Review ανέφερε ότι η JPMorgan αναζητούσε αγοραστές για μετοχές της Fortescue αξίας 1,9 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (1,2 δισ. δολάρια) με έκπτωση για λογαριασμό ενός μη γνωστοποιημένου θεσμικού επενδυτή.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,8%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε οριακά, επεκτείνοντας τις απώλειές του μετά το κλείσιμο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών τη Δευτέρα.

Η BOJ αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της και να περιορίσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η BOJ θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της στο 0,1%, από το σημερινό εύρος του 0% έως 0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές