Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς τα εταιρικά κέρδη συνεχίζουν να κυριαρχούν στη χρηματιστηριακή αγορά και οι επενδυτές προετοιμάζονται για αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν 0,24% υψηλότερος στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται στο πράσινο.

Μετοχές της Standard Chartered σημείωσε άλμα 5,5% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών της, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και αύξησε τις προοπτικές της στα αποτελέσματα του εξαμήνου.

Η BP σημείωσε άνοδο 1,8% μετά την αύξηση του μερίσματος, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Τα βλέμματα στη Fed

Η προσοχή σήμερα είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με την τιμολόγηση των επενδυτών να υποδεικνύουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία διατήρηση των επιτοκίων, πριν η Fed αρχίσει να τα μειώνει.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις επικοινωνίες της Fed μετά την αναθεώρηση τον Ιούνιο της μακροπρόθεσμης «κουκκίδας» της σε μία μόνο μείωση φέτος.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη. Η απόφαση για το αν θα μειωθούν τα επιτόκια ή θα διατηρηθούν σταθερά θεωρείται ότι είναι αιχμηρή, παρά τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο που έφτασε στο στόχο 2% της BOE για τους τελευταίους δύο μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές