Ανοδικά άνοιξαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα εταιρικά κέρδη και αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά  82,2 μονάδες ή 0,20%, στο άνοιγμα στις 40.622,13 μονάδες, ο S&P 500 κατά 15,2 μονάδες ή 0,28% στις 5.478,73​, ενώ ο Nasdaq Composite κατά 53,9 μονάδες ή 0,31%, στις 17.424,1.

Αγορές: Γιατί απογοήτευσαν τα εταιρικά αποτελέσματα – H βουτιά της Tesla και η άνοδος της Google

Η εικόνα στο ταμπλό

Οι μετοχές της CrowdStrike υποχώρησαν περισσότερο από 3% αφού το CNBC ανέφερε ότι η Delta Air Lines προσέλαβε τον δικηγόρο David Boies για να ζητήσει αποζημίωση από την CrowdStrike και τη Microsoft μετά το παγκόσμιο τεχνολογικό μπλακ άουτ που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Οι μετοχές της Merck υποχώρησαν περισσότερο από 3,5% καθώς η ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος επισκίασε τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. Στον αντίποδα οι μετοχές της  Pfizer, εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν κατά περίπου 1,5% καθώς ανακοίνωσε  κέρδη και έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές της για το σύνολο του έτους.

Οι επενδυτές αναμένουν μετά το τέλος της συνεδρίασης τα αποτελέσματα από τη Microsoft , Advanced Micro Devices και Starbucks.

«Τόσο το 2024 όσο και το 2025 τα συναινετικά κέρδη ανά μετοχή διατηρούνται, με τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 να ακολουθούν μια τυπική τάση αναθεώρησης μη υφεσιακών ετών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αναλυτές είναι σχετικά άνετοι με τις εκτιμήσεις τους», ανέφερε σε σημείωμά της η Savita Subramanian, επικεφαλής της αμερικανικής μετοχικής και ποσοτικής στρατηγικής της Bank of America.

Με το βλέμμα στη Fed

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη, όπου ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένεται τους επόμενους μήνες. Η Fed προέβλεπε προηγουμένως μόνο μία μείωση επιτοκίων για το υπόλοιπο του 2024 και οι έμποροι έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Ο πληθωρισμός τείνει προς τα κάτω, υποστηρίζοντας τις μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Principal Asset Management. «Αυτό, σε συνδυασμό με μια ακόμα ισχυρή οικονομική προοπτική και ισχυρά εταιρικά κέρδη, θα πρέπει να ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και να οδηγήσει σε διεύρυνση των αποδόσεων μακριά από την τεχνολογία».

Την Τρίτη, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας για τον μήνα Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν 8,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, όσο και τον Μάιο. Τέλος, θα ανακοινωθεί η  καταναλωτική εμπιστοσύνη για τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street