
Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.
Η προσοχή σήμερα είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με την τιμολόγηση των επενδυτών να υποδεικνύουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία διατήρηση των επιτοκίων, πριν η Fed αρχίσει να τα μειώνει.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις επικοινωνίες της Fed μετά την αναθεώρηση τον Ιούνιο της μακροπρόθεσμης «κουκκίδας» της σε μία μόνο μείωση φέτος.
Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη. Η απόφαση για το αν θα μειωθούν τα επιτόκια ή θα διατηρηθούν σταθερά θεωρείται ότι είναι αιχμηρή, παρά τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο που έφτασε στο στόχο 2% της BOE για τους τελευταίους δύο μήνες.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.465,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,31 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,36%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+0,69%), της Σαράντης (+0,37%) και της Coca Cola HBC (+0,30%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (-1,34%), της Jumbo (-0,96%) και της Ελλάκτωρ (-0,95%).
Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, 33 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +25,94% και Moda Bango +5,11%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Interlife -1,96% και Δομική Κρήτης -1,89%.


Latest News

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Μίνι ράλι και στη Λ. Αθηνών, μετά το κατενάτσιο από τον Λευκό Οίκο
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,72% στις 1.609,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαία η αλλαγή κλίματος στο ΧΑ - Γύρισαν θετικά οι «μεγάλοι»
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τη στήριξη των 1.585 μονάδων