Τα τρακτέρ στον Ε65 έβγαλαν για ακόμη μία φορά οι αγρότες της Καρδίτσας, καταγγέλλοντας ότι στην πρόσφατη πληρωμή των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες Daniel τα ποσά που πληρώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ήταν μόλις 4 ευρώ το στρέμμα για τις ζημιές στο βαμβάκι.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά από κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

ΕΛΓΑ: Εξοφλούνται οι ενισχύσεις για τον Daniel – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, πολλοί ήταν οι αγρότες που έλαβαν μόλις 4 ευρώ το στρέμμα ως αποζημίωση για τον Daniel, άλλοι 40 ευρώ και ορισμένοι 70 ευρώ. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους αγρότες της Λάρισας και των Τρικάλων. Οι βαμβακοκαλλιεργητές είχαν λάβει 140 ευρώ προκαταβολή αποζημίωσης και έπειτα από 11 μήνες μετά την καταστροφή πήραν την εξόφληση της αποζημίωσης. Τα συνολικά ποσά είναι κάτω του κόστους παραγωγής, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών έλαβαν από 144 έως 180 ευρώ το στρέμμα.

Την Πέμπτη στη Λάρισα

Κινητοποίηση με τρακτέρ θα γίνει και στη Λάρισα, η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν δώσει «ραντεβού» την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024 στις 7 μ.μ. στον Πλατύκαμπο και θα μείνουν εκεί, καθώς την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO