Σε νέα γεώτρηση κοιτάσματος πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η BP, καθώς τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του ενεργειακού κολοσσού ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου πετρελαϊκή γνωστοποίησε ότι θα κατασκευάσει μια έκτη πλατφόρμα στον Κόλπο του Μεξικού για να αντλεί 80.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από το κοίτασμα Kaskida, το οποίο ανακάλυψε για πρώτη φορά το 2006.

Πετρέλαιο: Η αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή ανεβάζει τις τιμές

Ο CEO της BP, Murray Auchincloss, ο οποίος διορίστηκε για να διαδεχθεί τον Bernard Looney πέρυσι, δεσμεύτηκε να μετατοπίσει την εστίαση του ομίλου στην επέκταση της βασικής του δραστηριότητας πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην επιστροφή περισσότερων μερισμάτων στους μετόχους.

«Το πρόσφατο πράσινο φως για την ανάπτυξη της Kaskida στον Κόλπο του Μεξικού [ …] καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να είμαστε μια εταιρεία πιο απλή, πιο εστιασμένη και υψηλότερης αξίας», δήλωσε ο Auchincloss κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο κοίτασμα είπε ότι «υπάρχουν 10 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Αυτή η πρώτη κύρωση είναι 275 εκατομμύρια βαρέλια με λιγότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια (κόστος).

«Είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας πρότζεκτ, σε πολύ υψηλής ποιότητας καθεστώς. Τα μπλοκ είναι γνωστά, επομένως υπάρχει λιγότερος κίνδυνος. Ξέρετε, [ο κόσμος χρησιμοποιεί] πάνω από 103 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα αυτήν τη στιγμή, με μείωση των φυσικών δεξαμενών κάπου γύρω στο 3% έως 5% (ετησίως). Ο κόσμος χρειάζεται νέες εξελίξεις και αυτή είναι μια επένδυση χαμηλών εκπομπών άνθρακα, υψηλής ποιότητας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες στο μέλλον».

Τα υποκείμενα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο έφθασαν τα 2,8 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 2,5 δισ. δολάρια και βοηθήθηκαν από χαμηλότερους φόρους.

Η BP αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 8 σεντς ανά μετοχή και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την επαναγορά μετοχών 1,75 δισ. δολαρίων το τρίμηνο για το υπόλοιπο του έτους.

Όπως επισημαίνουν οι FT, η BP επεκτείνεται στον Κόλπο του Μεξικού, παρόλο που οι δικές της προβλέψεις δείχνουν ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα έχει κορυφωθεί μέχρι την έναρξη της παραγωγής του κοιτάσματος το 2029.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή