Το σερί πωλήσεων της Berkshire Hathaway στις μετοχές της Bank of America
έχει επεκταθεί σε εννέα συνεχόμενες ημέρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Γουόρεν Μπάφετ δεν περιορίζει απλώς τη μακροχρόνια συμμετοχή.

Ο όμιλος με έδρα την Ομάχα πούλησε συνολικά 18,4 εκατομμύρια μετοχές της τράπεζας από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα έναντι 767 εκατομμυρίων δολαρίων σε μέση τιμή 41,65 δολαρίων, όπως προκύπτει από νέα κανονιστική κατάθεση που υποβλήθηκε αργά τη Δευτέρα.

Μπάφετ: Δωρεά 5,3 δισ. δολαρίων σε πέντε ιδρύματα

Κατά τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις συναλλαγών, η Berkshire μείωσε το μερίδιό της κατά 71,2 εκατομμύρια μετοχές με πωλήσεις λίγο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά το όργιο πωλήσεων, η Berkshire εξακολουθεί να κατέχει 961,6 εκατομμύρια μετοχές της BofA με αγοραία αξία 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BofA παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη μετοχική συμμετοχή της Berkshire μετά την Apple, αλλά αν ο όμιλος συνεχίσει να ξεφορτώνεται αυτές τις μετοχές, η τράπεζα θα μπορούσε να πέσει κάτω από την τρίτη θέση της American Express, που σήμερα αποτιμάται στα 37,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Berkshire εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BofA με ποσοστό 12,3%. Ως ιδιοκτήτης άνω του 10%, η Berkshire έχει δύο εργάσιμες ημέρες για να αναφέρει τυχόν συναλλαγές, οπότε δεν θα γνωρίζουμε μέχρι την Πέμπτη αν το σερί πωλήσεων συνεχίζεται και την Τρίτη.

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί στρέφεται στην BoA

Ο Μπάφετ αγόρασε προνομιούχες μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης της BofA αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011, μετά την οικονομική κρίση, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στον δοκιμαζόμενο δανειστή που πάλευε με ζημίες που συνδέονταν με ενυπόθηκα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης. Μετέτρεψε αυτά τα warrants το 2017, καθιστώντας την Berkshire τον μεγαλύτερο μέτοχο της BofA, ενώ ορκίστηκε ότι θα περάσει «πολύς, πολύς καιρός» προτού πουλήσει.

Η βάση κόστους της Berkshire για τη θέση της BofA ήταν περίπου 14,15 δολάρια ανά μετοχή ή 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2021. Στο τέλος Μαρτίου, η αξία της συμμετοχής ήταν 39,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η BofA έκλεισε τη Δευτέρα στα 41,09 δολάρια.

Ο όμιλος θα μπορούσε να πάρει κάποια κέρδη μετά την ισχυρή πορεία της BofA, με αποκορύφωμα τη μεγάλη χρονιά φέτος. Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο 22% το 2024, ξεπερνώντας την απόδοση του S&P 500′ κατά 14,5%.

Η Berkshire πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου το πρωί του Σαββάτου, τα οποία θα αποκαλύψουν επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεγαλύτερες συμμετοχές του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή