Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν οριακά τον Ιούνιο και τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη εργασιακή ανθεκτικότητα που στηρίζει την οικονομία.

ΗΠΑ: Λιγότερες από το αναμενόμενο οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Οι κενές θέσεις εργασίας, ένα μέτρο της ζήτησης της εργασίας στις ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 46.000 στα 8,184 εκατομμύρια μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στην Έρευνα για τις κενές θέσεις εργασίας και την εργασιακή κινητικότητα (JOLTS).

Τα στοιχεία για τον Μάιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα για να δείξουν 8,230 εκατομμύρια κενές θέσεις αντί για 8,140 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 8,0 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.

Σταθερή μείωση στις κενές θέσεις εργασίας

Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώνονται σταθερά από τότε που έφτασαν το ρεκόρ των 12,182 εκατομμυρίων τον Μάρτιο του 2022, καθώς η ζήτηση μετριάζεται ως απάντηση στις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Η χαλάρωση της αγοράς εργασίας συνεισφέρει στην υποχώρηση του πληθωρισμού για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από τον Σεπτέμβριο. Οι αξιωματούχοι της Fed ξεκίνησαν μια διήμερη συνεδρίαση πολιτικής την Τρίτη και αναμένεται να διατηρήσουν το επιτόκιο αναφοράς της κεντρικής τράπεζας στη διάρκεια της νύχτας στο εύρος 5,25%-5,50%, όπου ήταν από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Fed αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 525 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο του 2022 για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή