Ουδεμία ανεμογεννήτρια εξερράγη, ουδεμία ανεμογεννήτρια κάηκε, και ουδεμία σχέση υπήρξε ανάμεσα στις ανεμογεννήτριες της περιοχής (σ.σ.: Νότια Εύβοια) και την πρόκληση της πυρκαγιάς ή τους ανθρώπους που έδιναν μάχη με τις φλόγες. Αυτό αναφέρει η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), σε ανακοίνωσή της, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά σχετικούς ισχυρισμούς.

Οπως επισημαίνεται, «την ώρα που η Νότια Εύβοια δοκιμαζόταν για ακόμη μια χρονιά από μία καταστροφική πυρκαγιά, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και στον Τύπο δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν σε δήθεν έκρηξη σε ανεμογεννήτρια. Σύμφωνα με αυτά, από τη (δήθεν) έκρηξη λίγο έλειψε να τραυματιστούν πυροσβέστες που επιχειρούσαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αναρτήσεις που υπονοούσαν ότι η (δήθεν) έκρηξη της ανεμογεννήτριας υπήρξε η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς».

Από την πλευρά της η ΕΛΕΤΑΕΝ τονίζει πως «η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί: Ουδεμία ανεμογεννήτρια εξερράγη, ουδεμία ανεμογεννήτρια κάηκε, και ουδεμία σχέση υπήρξε ανάμεσα στις ανεμογεννήτριες της περιοχής και την πρόκληση της πυρκαγιάς ή τους ανθρώπους που έδιναν μάχη με τις φλόγες.
Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν από τα πυροσβεστικά οι δρόμοι που έχουν διανοιχθεί εντός του αιολικού πάρκου, προσφέροντας πρόσβαση σε κατά τα άλλα δύσβατα σημεία».

Καταλήγει σημειώνοντας: «Λυπούμαστε βαθύτατα που τη στιγμή που οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας, το ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, η τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές -ανάμεσά τους και εργαζόμενοι στα αιολικά πάρκα της περιοχής- έδιναν μάχη να σβήσουν τη φωτιά, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να διασπείρουν και πάλι ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις ανεμογεννήτριες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Google: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το εργαλείο ανίχνευσης ορίων πυρκαγιών
Επικαιρότητα |

Google: Επεκτείνει το εργαλείο ανίχνευσης πυρκαγιών και στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί

Οι πληροφορίες της Google εμφανίζονται μέσω ειδοποιήσεων και λειτουργιών που παρέχουν ενημέρωση σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε πυρκαγιά