Αύξηση κατά 8,7% παρουσίασαν οι πωλήσεις του ομίλου Μπάρμπα Στάθης το 2023 και ανήλθαν στα 233,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 17,3% στα 65,1 εκατ. ευρώ και το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 29,2% έναντι 27,0% το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των πωλήσεων ζυμών εξωτερικού.

Μπάρμπα Στάθης: Εξαγόρασε το 80% της εταιρείας Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ

To EBITDA ανήλθε σε 33,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 16,4% σε σχέση με το 2022. Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε 18,7 εκατ. ευρώ έναντι 17,1 εκατ. ευρώ το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 9,5%, ως αποτέλεσμα της αύξησης των καταψυγμένων ζυμών, κυρίως λόγω των εξαγωγών.

Όλοι οι λειτουργικοί τομείς του ομίλου Μπαρμπα Στάθης κατέγραψαν αύξηση στις πωλήσεις με ανάπτυξη που ήταν για τα καταψυγμένα λαχανικά 3,7%, για τις καταψυγμένες ζύμες 12,0% και για τις φρέσκες σαλάτες 2,3%.

Το επιχειρησιακό πλάνο

Ο Όμιλος συνέχισε να υλοποιεί το μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό του πλάνο, βασικοί πυλώνες του οποίου αποτελούν:

• Η υψηλή ποιότητα και η μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων του, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή

• Η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων ακολουθώντας τις νέες διατροφικές τάσεις διεθνώς

• Η συνεχής επένδυση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής με εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας και στην ελληνική επιχειρηματικότητα

• Η προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη

• Η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού

• Η ορθολογική επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό και έργα υποδομής στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

• H συνεχής επένδυση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του οργανισμού και του εργασιακού περιβάλλοντος

Παράλληλα συνεχίστηκε και το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου για την επέκταση των παραγωγικών του υποδομών και τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής του διαδικασίας, πραγματοποιώντας επενδύσεις €10,3 εκατ. μέσα στο 2023 και συνεχίζοντας την υλοποίηση του τετραετούς επενδυτικού πλάνου (2020-2024) ύψους €58 εκατ. περίπου, εκ των οποίων επενδύσεις ύψους €23 εκατ. έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου, των οποίων η επιδότηση είναι είτε σε μορφή φορολογικών κινήτρων είτε σε μετρητά.

Οι επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, νέες γραμμές παραγωγής καταψυγμένων λαχανικών, φυτικών γευμάτων και ζυμών, συσκευαστικές μηχανές, πλήρως αυτοματοποιημένους ψυκτικούς θαλάμους, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες και έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση του παραγωγικού μοντέλου που οδηγεί σε μείωση του κόστους παραγωγής. Οι ανωτέρω επενδύσεις συμβάλλουν στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της εταιρείας και της επίδρασης των μεταβολών των τιμών ενέργειας, μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος του Ομίλου με βάση τους στόχους της στρατηγικής ESG, καθώς και αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και των δυνατοτήτων σε νέες κατηγορίες καινοτόμων προϊόντων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα συνεχούς βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις