Η Tesla προχωρά σε ανάκληση περισσότερων από 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του κινδύνου αστοχίας του λογισμικού στην ανίχνευση ενός ανοιχτού καπό, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική ρυθμιστική αρχή ασφάλειας αυτοκινήτου.

Ηλεκτροκίνηση: Οι κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες EV ξοδεύουν περισσότερα για έρευνα από την Tesla

Σε αυτή την περίπτωση, το καπό θα μπορούσε να ανοίξει πλήρως και να εμποδίσει τη θέα του οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Η Tesla ξεκίνησε να διαθέτει ενημέρωση λογισμικού over-the-air για να διορθώσει το πρόβλημα, ανέφερε η NHTSA. Το ενημερωμένο λογισμικό εντοπίζει το ανοιχτό καπό και ειδοποιεί τον οδηγό για την κατάσταση.

Ποια Tesla  επηρεάζει η ανάκληση

Η ανάκληση επηρεάζει ορισμένα οχήματα Model 3, Model S, Model X της περιόδου 2021-2024 και το Model Y της περιόδου 2020 -2024, όπως εξήγησε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή. Τα οχήματα, σύμφωνα με την Tesla, ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφάλισης του καπό που παράγεται στην Κίνα από την Magna Closures Co Ltd.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διερεύνηση των καταγγελιών πελατών για περιπτώσεις απρόβλεπτου ανοίγματος καπό σε ορισμένα οχήματα Model 3 και Model Y στην Κίνα τον Μάρτιο και ξεκίνησε ανάκτηση υλικού ασφάλισης και επιθεώρηση οχήματος κατά τη χρήση.

Παρά το γεγονός ότι λιγότερα τέτοια συμβάντα συνέβησαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η Tesla ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μηχανολογικές μελέτες στις περιοχές για να επιθεωρήσει τα συστήματα ασφάλισης καπό τον περασμένο μήνα και αποφάσισε να προβεί σε ανάκληση νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ανάκληση είναι η μεγαλύτερη της Tesla από τον Δεκέμβριο, όταν είχε ανακαλέσει 2,03 εκατομμύρια οχήματα των ΗΠΑ – ή σχεδόν όλα τα αυτοκίνητά της στους δρόμους των ΗΠΑ εκείνη την εποχή – για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα Autopilot της.

Ωστόσο, μετά από αναφορές για 20 ατυχήματα που αφορούσαν οχήματα που είχαν τη νέα ενημέρωση αυτόματου πιλότου, η NHTSA ξεικίνησε έρευνα, λέγοντας ότι είχε εντοπίσει «αρκετές ανησυχίες» σχετικά με την ανάκληση.

Η Tesla σημείωσε την περασμένη εβδομάδα το χειρότερο τριμηνιαίο περιθώριο κέρδους της της τελευταίας πενταετίας, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που κάνει ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων να αναζωογονήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green