Aύξηση 20% στα τριμηνιαία έσοδα αναμένεται να ανακοινώσει η Meta Platforms για το β΄τρίμηνο του 2024, βοηθούμενη από τις ισχυρές πωλήσεις διαφημίσεων λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και τις εκλογές σε πολλές χώρες, αλλά οι επενδυτές θα θέλουν να δουν εάν οι δαπάνες τους για την τεχνητή νοημοσύνη αρχίζουν να αποφέρουν αποδόσεις.

Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 13 δισ. δολ. για το Marketplace

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι ανταγωνιστές του στην τεχνολογία Google της Alphabet και Microsoft, ξοδεύει δισεκατομμύρια σε τεχνολογικές υποδομές για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Απρίλιο, η ανοδική αναθεώρηση των δαπανών της Meta για το σύνολο του έτους οδήγησε σε απώλεια σχεδόν 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεφαλαιοποίησή της σε μια μέρα.

Η προειδοποίηση της Alphabet την περασμένη εβδομάδα ότι τα κεφαλαιουχικά έξοδα θα παραμείνουν υψηλά φέτος, επισκίασε το άλμα στις πωλήσεις διαφημίσεων και ώθησε τη μετοχή της προς τα κάτω.

Η Meta επενδύει σε μια προσέγγιση ανοιχτού κώδικα για την ώθηση της τεχνολογίας της στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ως επί το πλείστον το δωρεάν μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Llama 3.1 την περασμένη εβδομάδα και ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να τροποποιήσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της χωρίς χρέωση.

Τα προϊόντα που αγοράζει κάποιος μέσω διαφημίσεων διαθέτουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η εταιρεία έχει εισαγάγει νέες δυνατότητες ΑΙ, όπως έναν βοηθό συνομιλίας για να αυξήσει τους χρήστες στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη Δευτέρα, προβλέπεται να κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται AI Studio που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να σχεδιάζουν εξατομικευμένα chatbot AI.

«Είμαστε “ταύροι” ως προς τη θέση της Meta που έχει ως βασικό πυλώνα της την τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα», δήλωσαν οι αναλυτές της Jefferies, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκλειδώσει νέες ροές εσόδων αδειοδοτώντας τα μοντέλα AI ή δημιουργώντας εφαρμογές AI.

Ανοδος στη μετοχή της Meta

Η μετοχή της Meta σημείωσε άνοδο 32% φέτος, σε σύγκριση με την άνοδο σχεδόν 16% στον δείκτη Nasdaq Composite.

Η GroupM, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγοράς πολυμέσων στον κόσμο, αύξησε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη της διαφήμισης για το 2024 στο 7,8% τον Ιούνιο, από 5,3% τον Δεκέμβριο, κάτι που αποτελεί καλό οιωνό για τη Meta.

Οι μικρότερες εταιρείες που εξαρτώνται από διαφημίσεις, Pinterest και Snap, προβλέπεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους την Τρίτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα.

«Παραμένουμε θετικοί στην Meta και πιστεύουμε ότι οι βελτιώσεις στις διαφημίσεις Reels, Messaging και AI είναι ακόμα νωρίς και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θετικές εκπλήξεις προϊόντων και ανοδικά έσοδα», δήλωσαν αναλυτές της BofA Securities.

«Με τις πολιτικές δαπανών και την πιθανή απαγόρευση του TikTok το 1ο τρίμηνο του 2025, η Meta θα μπορούσε επίσης να δει όφελος διαφημιστικών δαπανών το δεύτερο εξάμηνο του 2024».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το εργαλείο ανίχνευσης ορίων πυρκαγιών
Επικαιρότητα |

Google: Επεκτείνει το εργαλείο ανίχνευσης πυρκαγιών και στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί

Οι πληροφορίες της Google εμφανίζονται μέσω ειδοποιήσεων και λειτουργιών που παρέχουν ενημέρωση σχετικά με το πώς να παραμείνουν ασφαλείς οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε πυρκαγιά