Σε τροχιά να κλείσουν τον καλύτερο μήνα από τον Μάρτιο βρίσκονται οι τιμές του χρυσού, καθώς ενισχύονται από τις γεωπολιτικές ανησυχίες και τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,7% στα 2.424,29 δολάρια η ουγγιά και ενισχύθηκε περισσότερο από 4% αυτόν τον μήνα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 2.422,50 δολάρια.

Wall Street: Με άλμα του S&P 500 ξεκίνησε η συνεδρίαση

Η Fed αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια καθώς ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της αργότερα εντός της ημέρας, αλλά θα μπορούσε επίσης να υπαινιχθεί ότι η μείωση του κόστους δανεισμού θα μπορούσε να έρθει  τον Σεπτέμβριο.

«Αν έχουν κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με τις μειώσεις επιτοκίων, ο χρυσός θα πρέπει να διαπραγματεύεται βόρεια στα 2.500 δολάρια, αλλά αν το αφήσουν να σέρνεται, περιμένω ότι ο χρυσός θα ξεπουλήσει λίγο» εξηγεί ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

«Αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη γεωπολιτική ανησυχία και ανησυχίες για οικονομικά ζητήματα ώστε  ο χρυσός θα αποτελέσει μια πολύ καλή βάση εδώ κάτω από τα 2.400 δολάρια».

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες

Ο ηγέτης της Χαμάς Ismail Haniyeh δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, ανέφεραν η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα και η Τεχεράνη, προκαλώντας απειλές εκδίκησης στο Ισραήλ σε μια περιοχή που έχει ήδη κλονιστεί από τον πόλεμο στη Γάζα και μια βαθύτερη σύγκρουση στο Λίβανο.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε και οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερους από τέσσερις μήνες.

«Ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed για να έχουν μια πιο εποικοδομητική άποψη για τον χρυσό, η τοποθέτηση στο ασήμι ήταν πιο ανοδική λόγω της σύνδεσής του με τις πράσινες τεχνολογίες», ανέφερε η BofA σε σημείωμα.

Αναμένεται ότι το ασήμι θα πρέπει να υπερτερεί του χρυσού επειδή είναι πιο ευαίσθητο στην παραγωγική δραστηριότητα, πρόσθεσε η BofA.

Το ασήμι ενισχύθηκε 1,6% στα 28,83 δολάρια η ουγγιά. Το μέταλλο οδεύει  για δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία απώλεια.

Η πλατίνα κέρδισε 1,3% στα 971,55 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε  κατά 4,5% στα 929 δολάρια. Ωστόσο, και τα δύο μέταλλα θα κλείσουν με το μήνα με απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities