Διατηρώντας τη θετική δυναμική άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, προσδοκώντας θετική εξέλιξη στον πληθωρισμό Ιουλίου της ευρωζώνης, με τα εταιρικά κέρδη την ίδια στιγμή να παραμένουν στο επίκεντρο.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,93% στις πρώτες συμφωνίες, με τις μετοχές της τεχνολογίας να σημειώνουν άλμα 3,3% μετά τη μεικτή απόδοση του κλάδου στη Wall Street.

Τίτλοι

Οι μετοχές της HSBC σημείωσαν άνοδο 2% αφού η τράπεζα κατέγραψε μικρή μείωση στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά παρ’ όλα αυτά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας επίσης επαναγορά μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας αθλητικών ειδών Adidas σημείωσε άνοδο μετά την τριμηνιαία αύξηση 19% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, αν και η πτώση της σειράς Yeezy που ίδρυσε ο Kanye West μείωσε την απόδοση της Βόρειας Αμερικής.

Πληθωρισμός

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για την ευρωζώνη θα δημοσιευτούν στις 12.οο. Δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους δείχνει ότι αναμένεται πως θα διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 2,5% τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου για την ευρωζώνη, που διαμορφώθηκε στο 0,3%, ελαφρώς υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Fed

Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.. Πιο σημαντική θα είναι κάθε μελλοντική καθοδήγηση που θα επιλέξει να παράσχει, με τις αγορές να τιμολογούν επί του παρόντος με 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Τράπεζα Ιαπωνίας

Στην Ασία, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,25% από το προηγούμενο εύρος 0% σε 0,1% και περιέγραψε ένα σχέδιο για να μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές